Majáles ve znamení technologické revoluce

Majáles ve znamení technologické revoluce

V letošním roce se nejoblíbenější studentský festival Majáles koná ve velkolepém stylu. Přináší několik novinek – kromě většího festivalového prostoru v Praze i nové interprety, studentská městečka a velkou technologickou revoluci!

Jako první si ho užijí studenti v Hradci Králové (25. dubna). O pět dní později (30. dubna) zalije hudbou Prahu a jako poslední bude na řadě Brno (7. května).

Pražský Majáles se letos nekoná jako obvykle ve Stromovce, ale poprvé v Letňanech! Už minulý rok přesáhla Stromovka svoje kapacity, zkrátka není nafukovací, a tak se Majáles přesouvá. A přináší to s sebou celou řadu výhod! Prostor na Letňanech je 3krát větší než ve Stromovce, a navíc se tam lépe dostanete MHD. Dojedete na konečnou Letňany, vylezete z metra a jste tam. Například z Václavského náměstí tam metrem dojedete přibližně za 18 minut. Díky uzavřeným halám výstaviště v Letňanech může program poprvé pokračovat až do pozdních nočních hodin. Nemusíte se bát, že metro už nepojede, kvůli Majálesu posílí MHD svoje spoje, takže po půlnoci budou pravidelně jezdit autobusy.

Letos navíc bohatě posílí doprovodný program. Už jenom „studentské město“ plné kampusů s projekty našich talentovaných vrstevníků zabere víc místa než celý festival ve Stromovce.

Inovace v podobě čipových náramků

Pořadatelé Majálesu pyšně prohlašují, že budou prvním bezhotovostním festivalem v Česku. Místo papírové vstupenky teď dostanete obálku s čipovým náramkem, který vás pustí dovnitř. Navíc s ním můžete po nabití kreditem platit veškeré jídlo, pití nebo dárky. Multifunkční náramkový systém mnohonásobně zkracuje fronty u stánků s občerstvením. Kromě toho funguje jako vaše ID v místech „atrakcí a regenerace“. Bude totiž přímo napojen na Facebook, takže když se například necháte s kamarádem vyfotit a přiložíte čip, chvilku nato se fotka objeví na vašem profilu.

Peníze na čipový náramek můžete vložit ještě před festivalem buď kartou, platbou převodem, nebo přes PayPal. Když to nestihnete, zapomenete nebo vám přímo na festivalu dojdou peníze, nevadí. V dobíjecích místech si můžete kartou nebo hotovostí přisypat další kredit.

Pivo za registraci

Doporučujeme se na webu Majálesu zaregistrovat a vyplnit do formuláře číslo účtu. Pokud vám totiž na čipu nějaké peníze zbudou, organizátoři vám je pošlou po akci zpět na účet. Jako bonus k registraci dostanete pivo zdarma.

Bezhotovostní systém funguje například na festivalu TomorrowLand v Belgii nebo na Open Road festivalu v Maďarsku. Majáles má ale prvenství nejen v Česku. „Stane se taky největší akcí na světě, která využije bezhotovostní platbu v plném rozsahu,“ říká hlavní pořadatel Michal Šamánek. Náramek využijete úplně pro všechny aktivity na festivalu. S tím se pojí i vysoce propracovaný bezpečnostní systém. Takže žádný strach, riziko zneužití náramků je minimální.

Nebude chybět ani Král Majálesu

„Král Majálesu bude historicky prvním Králem zvoleným pomocí čipových náramků,“ dodává Michal. Volit se bude opět i Miss Majálesu a nově také Princ a Princezna Majálesu z řad studentů středních škol. Pořadatelé chystají také nový design pódií a mnoho dalších překvapení. Zkrátka zaslouží si cenu Inovátoři roku.

Takže neváhejte a objednávejte lístky. Do konce března je koupíte levněji. Pro Prahu a Brno za 450 Kč, pro Hradec Králové budou stát 399 Kč.

... a na koho se můžeme těšit?

Samozřejmě to nejlepší nakonec. Kdo že to tedy na Majálesu vystoupí? První dvě dvanáctky interpretů už jsou zveřejněny na webu nějakou chvíli. Jsou mezi nimi například Majk Spirit, PSH, Rybičky 48, Skyline, Zrní nebo Johny Machette. Ale až tento týden organizátoři zveřejnili tu poslední, nejžhavější třetinu.

Ve všech třech městech zahrají Vec, Wohnouti, MIG 21, Vypsaná fixa, Mandrage, Monkey Business, Horkýže Slíže, Chinaski a Tomáš Klus. V Praze a Brně navíc ještě UDG, Inekafe a Divokej Bill.

My už se nemůžeme dočkat, a co ty?

Více informací a vstupenky najdete na www.majales.cz.

Text: Káťa Tkachenko

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější