Podnikáte? Startupujete? Přijďte se inspirovat

Podnikáte? Startupujete? Přijďte se inspirovat

Třetí listopadový týden bude patřit všem podnikatelům - do České republiky se totiž již počtvrté vrátí Týden podnikání. Akce, jejíž hostitelskou organizací zůstává European Leadership & Academic Institute (ELAI), byla představena již v roce 2012 a každým rokem se setkává se stále větším zájmem z řad českých zájemců o podnikání všeho druhu. Buďte u toho také! 

Týden podnikání je na programu ve dnech 14.-20. listopadu, přičemž jeho vrcholným okamžikem je Summit Týdne podnikání dne 15. listopadu ve Slovanském domě v Praze. Cílem celého týdne je především oslavit podnikání a samotné podnikatele, pomoci jim k dalšímu rozvoji, motivovat k podnikání další účastníky a přispět tak k růstu globální ekonomiky. Těšit se můžete na více jak 100 událostí, které jsou přichystány ve spolupráci s partnerskými organizacemi po celé ČR.

Pražská akce je součástí největší celosvětové události na podporu podnikání, známá jako Global Entrepreneurship Week, kterou podporuje řada významných osobností v čele s dosavadním prezidentem Spojených států Barackem Obamou, britským princem Charlesem nebo známým byznysmenem Richardem Bransonem. V minulém roce se této globální události zúčastnilo více než osm milionů účastníků ze 160 zemí světa.

Již minulý ročník Týdne podnikání byl velice úspěšný. Letos se organizátorům podařilo program ještě zdvojnásobit, a to na aktuální počet 120 zajímavých událostí po celé republice.

Foto: Studenta

Motto letošního Týdne podnikání – „Jen pro odvážné“ – vystihuje významný předpoklad podnikání, jímž je odvaha. A na co se letos můžete těšit?

Hlavním bodem programu je celodenní Summit Týdne podnikání, který proběhne 15. listopadu v Praze od 10 do 22 hodin. Zahájí jej velvyslanec USA Andrew Schapiro, velvyslankyně Velké Británie Jan Thompson, primátorka Hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a rektor ČVUT Petr Konvalinka.

Doprovodný program nabídne 120 tematických setkání po celé ČR po dobu celého týdne. Vyberte si. Můžeme doporučit např.:

Entreprelooza 2.0 - celodenní konference zaměřená nejen na ženy podnikatelky pořádaná U.S. Embassy s americkým velvyslancem Shapirem,

Pitchni si svůj startup - událost pořádaná Unií studentů VŠE s návodem, jak rozjet vlastní projekt,

FuckUp Night Prague Vol. XII - Startup Special - setkání úspěšných podnikatelů sdílejících své neúspěchy pod vedením Tomáše Jelínka,

Punk my business - událost pořádaná KoPlac Coworking v Brně.

V rámci inspirativních workshopů vystoupí partner ve společnosti Credo Ventures Andrej Kiska, který je zároveň jedním z patronů celé akce, o DNA úspěšné značky pohovoří choreograf Yemi A.D. nebo téma motivace bude mít na starost hokejový trenér Marian Jelínek. Součástí programu je rovněž konference na téma strategie pro dynamický firemní růst. Ta bude patřit mimo jiné Tomáši Varcopovi z Innogy Energie, Janu Zadákovi z Hewlett Packard Enterprise nebo Danielu Zelkindovi ze společnosti Zeek.

Těšit se můžete také na tematické veletrhy, zaměřené jak na byznys, startupy, tak rovněž na frančízové podnikání. Mezi hlavní probíraná témata na Týdnu podnikání bude mimo startupů také elektronická evidence tržeb.

Na závěr Summitu proběhne souboj nejlepších českých startupů s názvem Get in the Ring. Jedná se o největší startupovou soutěž na světě a v ČR proběhne letos poprvé. Vítěz bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále.

Foto: Studenta

Hlavními patrony celé akce jsou Zbyněk Frolík (zakladatel a CEO společnosti LINET Group SE), Oliver Dlouhý (CEO startupu Kiwi.com), Andrej Kiska (partner ve společnosti Credo Ventures) a Tomáš Varcop (CEO Innogy Energie).

Očekávaná událost listopadu s názvem Týden podnikání startuje již 14. listopadu, tak si ji nenechte ujít! Sledujte aktuální informace i na Facebooku.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější