Poznej své zahraniční spolužáky. Kde jinde, než na party!

Poznej své zahraniční spolužáky. Kde jinde, než na party!

Je úterý večer, sedíte v Praze na kolejích a nemáte co dělat? To jste asi ještě neslyšeli o Nation 2 Nation – největší pražské studentské party. Setkáte se na ní se svými zahraničními spolužáky, dozvíte se informace o jejich zemi, ochutnáte jejich speciality (třeba vás přesvědčí, abyste k nim vyrazili na Erasmus) a navíc si užijete skvělou zábavu!

Nation 2 Nation, zkratkou N2N, je studentský projekt, který vznikl přibližně před sedmi lety v rámci Buddy systému Vysoké školy ekonomické, jenž má za úkol usnadnit zahraničním studentům orientaci po Praze. A díky zajímavému nápadu, který sdružuje české studenty se zahraničními, se původně malá party na kolejích Jarov postupně přesunula do klubu Exit-Chmelnice. Ten ale začal postupem času také praskat ve švech, a proto dnes můžeme Nation 2 Nation párty navštívit v různých pražských klubech s větší kapacitou a ještě znělejším jménem, jako například Duplex, Retro Music Hall, Mecca, Roxy nebo Karlovy Lázně.

Nation 2 Nation probíhají každé úterý během semestru a dohromady je můžete navšívit tedy osmadvacetkrát za rok. Oproti klasickým studentským parties nabízí Nation 2 Nation ještě něco navíc. Každá z akcí je věnována jedné zemi nebo skupině zemí, kterou představují místní studenti prostřednictvím prezentací, ochutnávek tradičních jídel nebo nápojů. Kromě toho program zpestřují různé soutěže a vystoupení.

A protože Nation 2 Nation je party pro vysokoškoláky, kdo jiný by ji měl organizovat, než samotní studenti. Na organizaci se v současné době podílí 7 lidí, kteří pracují v průběhu celého týdne na přípravě. Právě z jejich hlav pocházejí soutěže, dress code a témata akcí. Studenti si sami zajišťují také promo. Organizace a příprava jsou pro ně cennou zkušeností, jak přiznává i vedoucí týmu Radek Podrazil. „Důvod, proč jsem se rozhodl pro N2N je ten, že se člověk naučí vést tým 6 lidí a mít ostré lokty při jednání s partnery a kluby. Navíc získá kontakty a zkušenosti, které by ve velké firmě získával roky. Člověk si také musí umět organizovat čas a zvyknout si na velkou zodpovědnost, což je k nezaplacení.“

Pokud vás koncept Nation 2 Nation zaujal, není nic snazšího, než zjistit, kde se bude konat nejbližší úterní party ZDE a přijít se nadechnout mezinárodní atmosféry. Už 13. května se můžete kromě tradiční párty v klubu Retro těšit také na módní přehlídku nebo dárky.

Text: Bára Ochozková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější