Proč jít na „magistra”? Dáme vám ty správné důvody
poweredbyexperts

Proč jít na „magistra”? Dáme vám ty správné důvody

Stále váháte, jestli jít studovat magisterské studium? Nebo se nemůžete rozhodnout, jakou univerzitu nebo obor si vybrat? Láká vás i studium v zahraničí? Pak byste si neměli nechat ujít Veletrh magisterských programů v Praze konaného 14. listopadu. Protože tady se určitě rozhodnete.

Studium se dá popsat mnoha způsoby - těžké, zajímavé, zábavné, stresující, napjaté… A jen málo studentů může říct, že během studia nikdy nezažilo opravdu krušné chvíle. Proto pak tolik váhají, zda po bakalářském titulu pokračovat dál „na magistra”. Pokud máte ale jasné důvody, rozhodování je hned jednodušší.

Stanete se lepším specialistou

Zatímco jste během bakalářského programu získali spoustu rozsáhlých a obecných znalostí, nyní budete mít možnost specializovat se v určité oblasti. Pokud jste třeba absolvovali inženýrství, pravděpodobně jste získali solidní základnu, ale nemusí to stačit stát se odborníkem v letectví nebo v civilním či elektrotechnickém inženýrství. A to je hlavní důvod, proč má další studium smysl.

Chcete na veletrh zadarmo? Použijte promo kód SZ7NT při registraci na přihlašovací stránce. Nejen že ušetříte za registraci, ale taky předem obdržíte osobní magazín včetně přehledu plánovaných schůzek.

V mnoha případech je to i dokonce nezbytné - v některých oborech se bakalářské a magisterské programy dělí, a více se specializujete poslední dva roky svého studia. Není sice vždy nutné získat magisterský titul, ale určitě je to velké plus pro váš budoucí rozvoj.

Přínos pro váš životopis

Zaměstnavatelé si přínos magisterského programu také uvědomují a často raději zaměstnají někoho, kdo má větší specializaci a ne jen základní znalosti. S magisterským titulem tak budete mít výhodu ve svém životopise a můžete se stát vhodnějším kandidátem na vaší vysněnou pozici.

Foto: Studenta

Dlouhý studentský život

Podívejme se na to ještě z jiného úhlu - jaké jsou vaše nejbližší plány? Většina studentů si po bakaláři může vybrat buď práci, nebo pokračovat ve studiu. Nezapomeňte, že budete pracovat ještě celý život, a komu by se nelíbilo odložit to o rok nebo o dva? Vždyť studentský život je super a nejspíš je to už poslední možnost...

Vybrali jsme jen pár z mnoha výhod magisterského studia - vy sami jich určitě najdete ještě mnohem víc. Mějte neustále na paměti, že volba studia je důležitá - najděte si proto ten ideální obor na Veletrhu magisterských programů v Praze! Veletrh je určen všem, kdo uvažují o magisterském nebo MBA studiu. Najdete zde univerzity z mnoha různých zemí, nabízející nespočet magisterských studijních programu v mnoha různých oborech.

Nezapomeňte – v úterý 14. listopadu vás čeká nabitý den. Tak udělejte další krok ve své kariéře...

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější