Sportovat a přitom pomáhat ostatním? Jde to!

Sportovat a přitom pomáhat ostatním? Jde to!

Chceš pomáhat lidem, ale nemáš dostatečné finanční prostředky? Nevadí! Stáhni si do mobilu aplikaci EPP – Pomáhej pohybem a podporuj svými sportovními aktivitami kdykoli a kdekoli projekty, které mají opravdu smysl.

Projeď svůj telefon. Určitě v něm najdeš spoustu stažených aplikací, které ti každý den pomáhají. S mobilní aplikací EPP – Pomáhej pohybem můžeš ale pomoci ostatním. Tahle aplikace totiž sbírá během tvého aktivního pohybu body, které můžeš kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud nasbíráš spolu s ostatními uživateli za určitou dobu pro tento projekt dostatek bodů, Nadace ČEZ ho předem stanovanou částkou podpoří.

Na internetových stránkách této aplikace pomahejpohybem.cz nebo na webu Nadace ČEZ můžeš sledovat aktuální projekty i počet bodů, který je ještě potřeba pro jejich uskutečnění nashromáždit. Najdeš zde ale i už úspěšně realizované projekty.

Foto: Studenta

Pokud je sport důležitou součástí tvého života, tak si stejně půjdeš zaběhat nebo vyrazíš o víkendu na kolo. S touhle aplikací ale budeš mít kromě pěkné postavy také dobrý pocit z toho, že svými sportovními aktivitami někomu pomáháš. Jestli se naopak většinou musíš k nějakému sportu dlouho přemlouvat, může ti právě tahle aplikace posloužit jako hnací motor, který tě donutí jít si zaběhat nebo vyrazit o víkendu do přírody a vyšlápnout nějakou horu.

Foto: Studenta

Několik aplikací v jednom

Aplikace EPP – Pomáhej pohybem navíc slouží jako sport tracker, takže zaznamenává údaje o rychlosti, vzdálenosti, kaloriích, tempu i trasách. Velkou výhodou tak je, že nemusíš mít na každý sport jinou aplikaci. Bohatě ti totiž postačí tahle jedna, u které pouze zvolíš konkrétní aktivitu. Tvoje výkony ti aplikace navíc vyhodnocuje podle jednotlivých dnů i typů pohybu, takže máš přehled o všech svých aktivitách a pokrocích na jednom místě.

Foto: Studenta

Stáhneš si ji zdarma a datové připojení budeš potřebovat až ve chvíli, kdy budeš chtít nasbírané body nějakému projektu věnovat nebo až si budeš chtít načíst stránku s novinkami. Aplikace je dostupná pro mobilní telefony s operačními systémy Apple iOS od verze 7, Android od verze 4.0 a od 1. května i na Windows Phone.

Každý bod se počítá

Říkáš si, že nejsi žádný sportovec, takže nenasbíráš tolik bodů, aby to vůbec stálo za počítání? Pak jsi na omylu! Vycházet z domu musíme všichni. Na cestách do školy, do práce, na nákup a zpět nebo na procházkách určitě nějaké body nasbíráš. A každý bod je důležitý!

První rok aplikace v číslech

Celkový počet projektů: 209

Celkový objem peněz darovaný na projekty: 15 400 111 Kč

Celkový počet nasportovaných kilometrů: 3 388 376,86 km

Celkový počet spálených kalorií: 531 068 879 cal

Celkový počet nasportovaných hodin: 1 012 695 hod.

85x oběhnutá zeměkoule

Tak na co ještě čekáš? Kdy jindy začít pomáhat svým pohybem než právě teď, kdy většina z nás začíná hubnout do plavek? Aktuálně můžeš svým pohybem podpořit pořízení schodolezu do základní školy, aby se mohli vzdělávat i žáci se závažnými poruchami motoriky dolních končetin, nebo můžeš pomoci sehnat potřebnou částku na nové vybavení dobrovolných hasičů.

Foto: Studenta

Text: Kristýna Dolejšová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější