STUDENTA TIP: Průvodce spaním na letišti

STUDENTA TIP: Průvodce spaním na letišti

Dostali jste se někdy do patové situace a vypadl vám nocleh na cestách? Pak je dobré vědět, na jakém letišti se nejlépe vyspíte a kterému je nejlepší se raději vyhnout. Nahlédněte do průvodce po spaní na letišti!

Spaní na letišti už dávno není výsadou výstředních baťůžkářů. Přesvědčíte se o tom například na The Guide to Sleeping in Airports - tato sympatická stránka může být dobrým pomocníkem každému cestovateli.

Podle kontinentů jsou zde roztříděna letiště a u každého je popsáno, jak je přátelské k návštěvníkům, kteří se zdrží přes noc. Kromě toho tam najdete užitečné info o tom, kde se dá zakoupit jídlo nebo nabít elektronika.

Zdaleka ne vždy jste odkázáni na tvrdé lavičky před tzv. gates, kde musíte spát se zavazadlem pod hlavou, aby jste o něj náhodou během snění nepřišli. Stále víc letišť staví vlastní "spací koutky", kde vám někdy dokonce půjčí i polštář. Nicméně stejně není nad vlastní oblíbený polštářek z domova s kočičkou, který doporučujeme mít na cestách vždy s sebou. Nejenže vás uchrání před zablokováním krku, ale v mžiku zažene jakékoliv stýskání.

Mezi nejlepší, noclehářům vstřícná, letiště patří v Evropě podle průzkumu z roku 2014 v to Amsterdamu, Helsinkách a v Mnichově. Ani pražské letiště Václava Havla na tom ale není tak špatně. V TOP10 se umístilo na 7. místě. A to bezpochyby také díky nově vzniklému Rest & Fun Centru, kde se můžete osprchovat, dát si šlofíka, kouknout na film, nebo si zahrát na X-boxu. Právě teď probíhá hlasování o nejlepší letiště za rok 2015, tak přihoďte svůj hlas, třeba se letos probojujeme do TOP5!

Jaké máte zkušenosti s nocováním na letišti vy? Kde je to nejhorší a kde nejlepší? Pište nám na redakce@studenta.cz.

Text: redakce ve spolupráci s portálem www.mladiinfo.cz, přinášející studentům informace o stipendiích, stážích, cestování a studiu doma i v zahraničí

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější