Studenti, absolventi a personalisté se setkají na veletrhu IAESTE v Plzni

Studenti, absolventi a personalisté se setkají na veletrhu IAESTE v Plzni

Mezinárodní studentská organizace IAESTE při ZČU v Plzni ve spolupráci se Stavovskou unií studentů ve středu 19. března pořádá již 19. ročník Veletrhu pracovních příležitostí, který se opět koná v komplexu Západočeské univerzity na Borech od 10 do 16 hodin.

Cílem Veletrhu pracovních příležitostí, který je určen především současným a budoucím absolventům vysokých škol, je navazování kontaktů mezi studenty Západočeské univerzity a absolventy VŠ na straně jedné, a personalisty velkých i malých českých a zahraničních firem nabízející uplatnění absolventům vysokých škol na straně druhé. Personalisté zde mají možnost formou osobního kontaktu a prezentace oslovit možné kandidáty na pracovní pozice z řad studentů či absolventů vysokých škol, představit jim možnosti budoucího uplatnění v oboru a nabídnout jim další možnosti spolupráce ať už formou stáže, praxe či zadání diplomové práce. Studenti mohou díky veletrhu získat první zkušenosti z diskuze s personálními odborníky a manažery svých potenciálních zaměstnavatelů, a mohou si udělat přehled o požadavcích firem a i o trhu práce.

Foto: Studenta

Na veletrhu, který každý rok přiláká přibližně 4000 návštěvníků, se představí téměř sto českých i zahraničních firem. Veletrh pracovních příležitostí je tak jednoznačně největším projektem, který studentská organizace IAESTE pořádá, avšak není jediným. Organizace IAESTE se v prvé řadě věnuje zprostředkovávání placených odborných stáží. Studenty převážně technických oborů a absolventy do jednoho roku od ukončení studia posílá na výměnný program do celého světa. Studenti si podle svého zaměření mohou vybrat z výzkumných, odborných, praktických a tzv. nespecifikovaných praxí v délce od 6 týdnů do jednoho roku.

Foto: Studenta

Mezi další projekty organizace IAESTE patří Průvodce prvákem, útlá brožura, jež studentům ulehčuje  orientaci během prvních dnů na vysoké škole. Průvodce prváka mj. přináší informace o ubytování, stravování v menzách či otvírací doby knihoven, ale také tipy pro trávení volného času a mnoho dalšího. Katalog iKariéra absolventům pomáhá při hledání zaměstnání. Kromě přehledu zajímavých pracovních pozic českých i zahraničních společností nabízí také cenné rady týkající se psaní životopisu či motivačního dopisu včetně tipů, jak uspět na pracovním pohovoru.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.iaeste.zcu.cz nebo na facebookových stránkách IAESTE LC Plzeň.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější