Vaše foto a video: Takhle vypadá ten pravý kolejní život!

Vaše foto a video: Takhle vypadá ten pravý kolejní život!

Už více než měsíc známe kolejní zařízení, kde se českým studentům žije nejlépe. Titul Excelent Kolej roku 2014 a hlavní cenu 8 000 piv a 3 000 baget si začátkem května převzaly liberecké koleje Harcov. Piva a bagety však nebyly jedinou cenou, o kterou se letos bojovalo! Ten pravý kolejní život jste mohli zachytit na foťák nebo kameru a posílat do soutěže Moje kolej a Kolejní pokoj. Tento týden jsme předali poslední výhry – kameru GoPro Hero 3 silver a zapůjčení elektromobilu na den od Skupiny ČEZ.

Kategorie Moje kolej: Nejúspěšnější videa z českých kolejí

Tak už i my v redakci máme představu, kolik energie proudí na chodbách a po pokojích vašich kolejí. Z výsledků je jasné, že koleje Harcov v Liberci a Jižní Město v Praze letos pěkně válí!

1. místo: Studentský život na Blanici (kolej Jižní Město) - cena kamera GoPro Hero 3 silver

2. místo: Harcov 1 (kolej Harcov) - exkurze do Temelína pro 10 lidí i s obědem

3. místo: Jarní blanická chodbovice (kolej Jižní Město) - zapůjčení elektromobilu na den

Všechna videa ze soutěžní kategorie Moje kolej najdete na www.kolejroku.cz/moje-kolej.

Exkluzivním partnerem kategorie Moje kolej je Skupina ČEZ. Podle průzkumu společnosti Universum a Studenta Media je Skupina ČEZ jedním z nejžádanějších zaměstnavatelů mezi českými studenty napříč všemi obory. Kromě zajímavé práce v prestižním oboru, jakým je energetika, nabízí pro vysokoškoláky spoustu různých aktivit, a to již v době studia. Mezi ně patří například dvoutýdenní stáž v provozech obou jaderných elektráren Letní univerzita, zařazení do stipendijního programu nebo spolupráce při psaní závěrečných studentských prací. ČEZ také organizuje soutěže o nejlepší diplomovou nebo doktorandskou práci a soutěž o nejlepší vědeckotechnickou práci v oboru energetika. Zapojte se! Informace najdete na www.kdejinde.cz.

Kreativní pokoj oslnil porotu v kategorii Kolejní pokoj

Aby toho nebylo málo, kategorie Kolejní pokoj i letos nabídla přehled nejlepších pokojů na českých kolejích.

1. místo: Kreativní pokoj (Koleje UJEP) - získává cenu 2x ASUS MeMO Pad HD 7

Deset pokojů s nejvíce lajky postoupilo k hodnocení čtyřčlenné odborné poroty. Zasedli v ní zástupci organizátora, partnera, studentů a dvojnásobný počet hlasů dostala bytová architektka Josefína Hynková.

Všude dobře, na Harcově nejlíp

O vítězi hlavní kategorie soutěže Excelent Kolej roku 2014 rozhodli sami studenti. Někdo oceňoval skvělou společnost, pro jiného hrálo prim luxusní vybavení kolejních pokojů. Ovlivnit finální výsledek tak měl možnost kdokoliv, kdo hlasoval na webových stránkách soutěže. Do této kategorie se svými hlasy zapojily tisíce studentů, kteří během vysokoškolského studia na českých kolejích bydlí. Přes 25 000 hlasů nasbíralo 129 různých kolejí z celé ČR.

„Nejvíce výsledných bodů dokázaly získat koleje Harcov, které spadají pod Technickou univerzitu v Liberci – 2483 bodů. V doslova těsném závěsu se na druhém místě s počtem 2445 bodů umístily koleje na Jižním městě v Praze,“ přiblížila výsledky soutěže pořadatelka Martina Čmielová z magazínu Studenta. Vítěz z roku 2012, koleje Pod Palackého vrchem z Brna, letos skončily na třetím místě.

Excelent Kolej roku 2014 pořádá magazín a portál pro studenty Studenta. Foto a video z předávky titulu nej koleji najdete na www.kolejroku.cz

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější