6 způsobů, jak vylepšit instantní nudlovou polévku

6 způsobů, jak vylepšit instantní nudlovou polévku

Není lepšího symbolu kolejní stravy, než instantní nudlová polévka. Tahle pytlíková napodobenina rámenu, tradiční japonské polévky, má výhody, které sednou zrovna studentům  - jednoduchost a rychlost výroby a především velice nízká cena. Tzv. dlouhonudlovka, což je termín, který frčel u nás na koleji, zkrátka vládne. A my vám teď představíme několik způsobů, jak ji povýšit na skutečné jídlo. Jednoduše a levně.

1. Koření a omáčky

Základní krok upgradu instantní polévky již dozajista udělali mnozí z vás. Koření je ten nejjednodušší způsob, jak polévku povznést. Nenechte se ovšem omezit pouze pepřem, čili či kari. Zkuste ždibet nastrouhané citronové kůry. Přilejte trochu sójové omáčky. Ostatně, omáček se vůbec nemusíte bát. Zkuste trochu tabasca, dobře poslouží i kečup či BBQ omáčka (v Tescu za pár šupů).

2. Zelenina a aroma rostliny

Bezmála jakákoliv mražená zelenina vaši polévku vylepší. Ideální je pak mražená směs. Nebojte se použít aromatické byliny -  šalotky, bazalky, cibule. Nebo k nudlím před zalitím horkou vodou vymačkejte stroužek-dva česneku a udělejte si napůl česnečku – což obzvlášť potěší především po náročných mejdanech.

3. Vejce

A na jakýkoliv způsob! Můžete si k polévce přidat nějaká po délce rozkrojená vajíčka natvrdo, naměkko, nebo klasicky rozbít vejce do horké vody a míchat, než se srazí. Chodí mezi námi dokonce i takoví fajnšmekři, kteří si na dno misky či talíře nebo po zalití polévky navrch pokládají usmažené volské oko.

4. Sýr

Přidejte sýr. Jakýkoliv vám chutná. Se sýrem chutná všechno lépe. Nebojte se taveňáku, plátku eidamu na dně talíře nebo sýru nastrouhanému. Neváhejte vyzkoušet i krapet plísňových sýrů – typu brie, camembert, klidně i nivu. Zkrátka jakýkoliv, na němž vaše chuťové buňky ujíždí.

5. MASO

Máloco zvedne úroveň vaší polévky tak jako maso. A znovu platí zásada: jakékoliv. Kuřecí, vepřové, hovězí… Zbyl vám kus kuřete ze včerejší večeře? Nějaká osmažená slaninka? Pár plátků šunky? Šup tam s tím. A pokud máte maso syrové, stačí je nakrájet na úzké proužky a v rychlosti povařit/posmažit na pánvičce. A pak přidat k polévce a nechat si chutnat. Hlásíte-li se k vegetariánům, tofu či fazole také skvěle poslouží.

6. Burákové máslo

To nejlepší nakonec. Možná vás tato bonusová ingredience překvapuje, ale to jen do chvíle, kdy ji sami ochutnáte. Jen si k nudlím zkuste přidat lžíci burákového másla, uvidíte, jak celá polévka doslova procitne.

Jak vidíte, možností, jak vaši polévku pozvednout na skutečné kulinářské umění, je spousta. Ne každá z nich vám dozajista sedne. Musíte jen hledat. A nebát se experimentovat. Instantní rámeny toho v tomto směru snesou mnohé.

Dobrou chuť!

Text: Josef Horký

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější