Recept od bloggerky z ghetta: Citronový sorbet

Recept od bloggerky z ghetta: Citronový sorbet

Protože se v létě nikomu u rozžhavené trouby stát nechce, mám pro vás jeden mrazákový recept.

Název sice říká, že jde o sorbet, ve skutečnosti je to ale sherbet. Tahle studená dobrota ale nemá český ekvivalent, tak jsem vás nechtěla hned v úvodu děsit. Rozdíl je ten, že v sorbetu se většinou používá čerstvé ovoce a v sherbetu jen šťáva. Příprava je velmi jednoduchá a žádný zmrzlinovač nepotřebujete, stačí jen tak tři hodiny času, kdy se směs musí promíchávat. Výsledek se dá jíst samotný, s dalším sorbetem sherbetem, či obyč zmrzkou, s ovocem, s čokoládovou polevou ... zkrátka jak chcete.

Foto: Studenta

Citronový sherbet

120 ml citronové šťávy (asi 3-4 střední citróny)

kůra z 1 většího citrónu/limetky

120 ml smetany ke šlehání

120 ml mléka

75 g cukru

Foto: Studenta

Postup je skutečně snadný. Všechny ingredience smícháte dohromady, nejlépe přímo v nějaké nádobě s ryskou na odměřování.  Množství cukru je orientační, radši ochutnejte, než dáte směs mrazit, protože každý citrón je jinak kyselý, stejně tak jako jsou jiné naše chuťové buňky. Já jsem třeba milovník sladkého, takže nejsem úplně měřítko.

Když máte vše smíchané a jste spokojení s kyselostí versus sladkostí, tak vše nalijte do kovové mísy, překryjte folií a dejte do mrazáku. Celkově je potřeba takových 5 hodin, s tím, že je nutné budoucí sherbet první tři hodiny po zhruba 30 minutách promíchávat, aby zmrznul rovnoměrně. No a to je všechno, takže dobrou chuť a krásné léto!

Recept pro vás připravila bloggerka Veronika (Z ghetta blog )

"Jmenuju se Veronika, je mi 23, jsem blond a miluju jídlo. Než jdu spát, tak proletím desítky foodblogů a přemýšlím nad tím, jestli je lepší, když je panna cotta zešikmená, nebo rovná a jak docílit toho, aby krém na cupcaku dobře držel i bez másla. Jsem trošku blázen. Zbožňuju designové vychytávky do kuchyně a užívám si ruce zapatlané od těsta. Peču tak třikrát týdně a to jen kvůli tomu, že častěji už by to fakt nikdo nejedl. Když je mouka ve slevě, tak se neznám. (Fajn, to už trochu přeháním). Za jídlo jsem schopna utratit tolik peněz, až to pěkné není. Kurzy, food festivaly, restaurace..."

Na Veroničině blogu a Facebooku najdete desítky skvělých dezertů i pár slaných jídel, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Na Studentě pro vás bude pravidelně připravovat recepty na báječné sladkosti, které přizpůsobí vašim kolejním a studentským kuchyním i peněženkám.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější