Vybrali jste nejlepší pizzu v Praze. Podívejte se, kde ji umí nejlépe

Vybrali jste nejlepší pizzu v Praze. Podívejte se, kde ji umí nejlépe

Řetězec pizzerií Grosseto zvítězil s téměř 500 hlasů ve vůbec prvním hlasování o nejlepší pizzu v Praze. To se konalo od 27. ledna do 27. března letošního roku a zúčastnilo se ho 70 restaurací, pro které hlasovalo přes 3000 lidí. Na druhém místě se umístila Pizza Nuova řetězce Ambiente, na třetím místě ji následovala Pizzerie Kmotra. Za projektem stojí Expats.cz spolu s rozvozovým portálem DameJidlo.cz, který je také hlavní kurýrní službou vítězné restaurace, a rezervačním systémem Restu.cz.

Vůbec poprvé v České republice mohli internetoví uživatelé vyjádřit svůj názor a podpořit oblíbený podnik v hlasování o nejlepší pizzu v Praze. Anketa, které se zúčastnilo více než 3000 hlasujících, běžela na internetových stránkách www.nejvpraze.cz dva měsíce, od 27. ledna do 27. března 2014. Ve středu 2. dubna byl pak na tiskové konferenci slavnostně vyhlášen vítězný podnik, kterým se stal řetězec pizzerií Grosseto. Vítěznou plaketu jejich šéf-pizzaři Robertu Štrbovi osobně předal Martin Howlings, ředitel portálu Expats.cz, který hlasování pořádal.

Foto: Studenta

Portál Expats.cz, který hlasování organizoval, je největší anglickou webovou stránkou v Česku a zaměřuje se na komunitu cizinců žijících trvale v ČR. Funguje již 13 let. „Každý rok zveřejňujeme oblíbený žebříček nejlepších burgerových restaurací v Praze,“ prozrazuje ředitel Expats.cz, Brit Martin Howlings, „a řekli jsme si, proč nenechat hlasovat nejen expaty ale i Čechy pro pizzu, kterou ochutnal snad každý?“ Sám žije v Česku od roku 2001 a sleduje, jak se zde zvyšuje povědomí o kvalitním jídle. „Podobné ankety jsou skvělou příležitostí, jak gastronomickou revoluci podpořit a nechat lidi vyjádřit názor,“ dodává Howlings s tím, že na pizzu navážou Expats.cz volbou nejlepší indické nebo steakové restaurace.

Foto: Studenta

Pizza byla podle statistik partnera soutěže DameJidlo.cz v loňském roce vůbec nejobjednávanějším rozvozovým jídlem. „Rozvoz jídla byl v minulosti často spojován s nekvalitní pizzou, to ovšem už dávno není pravda. Dokazuje to právě soutěž na www.nejvpraze.cz, kdy se na prvním místě umístila pizzerie, která má jedno z nejvyšších zákaznických hodnocení na DameJidlo.cz. Grosseto je vzorovým příkladem kvalitní restaurace, která umí skloubit vynikající kuchyni s efektivním rozvozem. Především způsob balení a rychlost dodání často rozhodují o spokojenosti či nespokojenosti klienta,“ říká zakladatel serveru DameJidlo.cz Tomáš Čupr a poukazuje tak na fakt, že na chutnost pizzy mají často rozhodující vliv minuty, a tedy i kvalitní rozvoz.

První lokalita pizzerie Grosseto byla založena roku 1996 a již od samotného začátku spolupracuje s šéf-pizzařem Robertem Štrbou, který je známý nejen výhrou v soutěži o nejlepší Margheritu v roce 2007, ale také svými kurzy v Pražském kulinářském institutu Romana Vaňka. S ním rovněž spolupracoval na kuchařce Klenoty klasické evropské kuchyně. V Grossetu si kromě zmíněné Capricciosy a Margherity můžete objednat také třeba Calzone primaveru, jejíž recept je zdejším originálem. Menu Roberta Štrby ovšem nabízí i další pochoutky italské kuchyně, a to na pěti pražských lokalitách – V Průhonicích, na Náměstí Míru, na Brumlovce, v Marině a v Dejvicích – původní pobočce.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější