Studentky u plotny: blondýnin pravý nakládaný hermelín!

Studentky u plotny: blondýnin pravý nakládaný hermelín!

Nevíte, co a jak si uvařit? Naše půvabné studentky u plotny vám poradí! Pravidelná  rubrika o vaření je tady! Přinášíme recepty na levná, jednoduchá a rychlá studentská jídla! Tentokrát recept na nefalšovaný nakládaný hermelín!

Nakládaný hermelín

Ingredience (na 2 kusy heremelínu):

nakládané feferonky (seženete v každém supermarketu ve sklenici)

3 bobkové listy

půlka cibule

1 stroužek česneku (podle chuti možno i víc)

6 kuliček nového koření

6 kuliček celého pepře

olej (olivový, nebo slunečnicový)

Foto: Studenta

Jednoduchý recept oceníte především, pokud se chystáte udělat party na chatě, nebo jen chcete připravit jednoduchou pochoutku k pivu. Důležitou věcí, bez které se neobejdete je (kromě hermelínu) vhodná uzavíratelná krabička. Velikost zvolte podle počtu nakládaných hermelínu. My přinášíme recept na dva kusy, ale množství všech ingrediencí můžete v podstatě libovolně měnit podle chuti.

Foto: Studenta

Existuje mnoho receptů, jak nakládaný hermelín připravit. Většina z nich jsou složitější v tom, že z koření a česneku připravíte jakousi pastu, kterou pomažete podélně překrojený hermelín. Náš recept je však úplně základní - hermelíny jen překrojíte napůl, aby se chuť a aroma koření dostalo přímo dovnitř sýru.

Foto: Studenta

Překrojené hermelíny složte do připravené krabičky, pak přidejte všechny ingredience. Cibuli stačí nakrájet na plátky, česnek také. Feferonky není potřeba nějak dál upravovat, stejně jako kuličky koření. Jde o nejzábavnější část receptu, tak si to užijte a plácejte páte přes deváté! :-)

Foto: Studenta

Když máte hotovo, zalijte vše dostatečným množstvím oleje. Je vcelku jedno, jestli použijete olivový nebo slunečnicový, ale my doporučujeme olivový. Je zdravější a chutnější! Olej nalijte až po okraj krabičky, aby v něm vše pěkně plavalo.

Foto: Studenta

Pokud máte hotovo, stačí krabičku zavřít (opatrně, ať vám olej nevyteče!) a uložit do chladu (lednice nebo spíže) zhruba na 7 dnů. Čím déle hermelín necháte naložený, tím víc se vám bude rozplývat na jazyku! Hlavně na něj, na chudáka, nezapoměňte!

Foto: Studenta

Hermelíny můžete podávat s plátky chleba. Podle chuti můžete dosolit, nebo dopepřit. Na ozdobu klademe na talíř i feferonky - nejen že jsou dobré, ale dokonce i dobře vypadají! :-)

Foto: Studenta

Teď už jen stačí otevřít lahváče, dát si nohy na stůl a konzumovat!

Dobrou chuť!

Markéta Ježková

Foto: Marie Bauerová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější