Studentky u plotny: křupavá bábovka podle blondýny!

Studentky u plotny: křupavá bábovka podle blondýny!

Nevíte, co a jak si uvařit? Naše půvabné studentky u plotny vám poradí! Pravidelná  rubrika o vaření je tady! Přinášíme recepty na levná, jednoduchá a rychlá studentská jídla! Tentokrát bábovka jako od babičky! :-)

Hrníčková bábovka

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru moučka

1 hrnek mléka (polotučného)

1 hrnek oleje (slunečnicového)

3 vejce

1 prášek do pečiva

kousek másla na vymazání formy

trocha polohrubé mouky na vysypání formy

Foto: Studenta

Tento recept na bábovku je jednoduchý v tom, že nemusíte suroviny vážit - všechny suroviny totiž  "odměříte" v jednom a tom samém hrnku. Hrnek vyberte střední velikosti (půllitr nebo tuplák není dobrý nápad). Kromě hrnku si připravte i bábovkovou formu - prodávají se za pár korun a nabídka je opravdu široká.

Foto: Studenta

Připravenou bábovkovou formu vymažeme kouskem obyčejného másla, nebo másla "na pečení" (Hera, atp.). Formu vymazávejte pečlivě, ať se vám bábovka při pečení nikde nepřilepí!

Foto: Studenta

Vymazanou bábovkovou formu vysypeme trochou polohrubé mouky. Děláme to rovněž pečlivě, nezapomeňte i na vykukující část! Pokud jste nešikovní, doporučujeme vysypávat formu nad dřezem. :-) Nestyďte se, že u této činnnosti vypadáte jako dicso fanoušci, rozmanité pohyby a vrtění jsou při vysypávání formy normální.

Foto: Studenta

Vymazanou a vysypanou formu odložíme stranou. Nyní smícháme všechny ingredience ve větší míse a těsto pořádně a pečlivě promícháme vařečkou. Pokud vám to nejde, nebo nemáte příliš vyvinuté bicáky, použijte elektrický mixér. V těstě by neměly zůstat hrudky, nebo aspoň větši množství hrudek...

Foto: Studenta

Hotové těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pokud jste fajnšmekři, můžete do formy nalít pouze polovinu těsta a druhou polovinu smíchat s kakaem. Bábovka pak bude dvoubarevná a své hosty překvapíte hotovým uměleckým dílem! :-) Ujídání těsta a olizování vařečky dovoleno! Těsto ve formě pak dáme do předehřáte trouby a pečeme na 160 stupňu přibližně půl hodiny. Bábovku pravidelně kontrolujeme zapíchnutím špejle do těsta. Když bude špejle suchá, bábovka je hotová!

Foto: Studenta

Po vyjmutí bábovky z trouby ji vyklepněte na talíř. Čiňte tak opatrně - nejlepší je na formu položit talíř a i s talířem formu otočit vzhůru nohama. Pokud se bábovce z formy nehce, vezměte mokrou utěrku a na chvíli ji přiložte na dno formy - bábovka pak vyskočí sama. :-)

Dobrou chuť! Příště: brunetčiny knedlíky s vajíčkem.

Markéta Ježková

foto: Marie Bauerová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější