Listopadový Neflix a HBO

Netflix a HBO GO: Listopadové novinky mezi streamovacími službami

I tento měsíc si projedeme několik novinek, které se objevily na Netflixu a HBO GO. Kvůli čemu byste tentokrát měli zapínat televizi?

Revoluční bezvědomí?

Symbolicky 17. listopadu uvedlo HBO GO všech šest dílů očekávaného seriálu Bez vědomí. Pod režijní taktovkou Ivana Zachariáše, který se podílel i na tři roky starém seriálovém hitu Pustina, se před námi rozvine příběh z revolučního roku 1989 - proto vydání právě v ono významné datum. Sledujeme Táňu Pauhofovou, Martina Myšičku, Martina Hofmanna a řadu dalších hvězd, kterak se ve špionážním dramatu snaží zjistit, jak to s těmi mocenskými nitkami za železnou oponou vlastně je. Už ohlasy na první dvě epizody, promítané na festivalu v Karlových Varech, byly veskrze pozitivní, takže se na tajemnou atmosféru přelomu režimů nalaďte i vy a vychutnejte si jednu z tuzemských událostí roku.

Video: Youtube.com

Pojďte do bažiny

Za zmínku stojí i deset dílů nestandardní komiksovky Bažináč, za níž stojí jméno z největších. Jeden čas se totiž právě touto postavou zabýval Alan Moore, legendární autor Strážců (Watchmen) či Ligy výjimečných. V kulisách fantasy hororu sledujeme příběh vědce, který navzdory očekáváním nezemřel ve viry prosycených bažinách, nýbrž se z něj stalo supersilné monstrum Bažináš (Swamp Thing). Jakkoli tento název evokuje spíše úsměvné a pořádně zaprášené hororové béčko, nenechte se zmást - Bažináč byl prvním komiksem, který vycházel výhradně pro dospělé publikum. Na drsnou podívanou se tedy dívejte na HBO GO.

Video: Youtube.com

Král je mrtev?

Od začátku listopadu můžete na Netflixu vidět i povedené historické drama Král. Poctivému hereckému obsazení vládne hvězdný mladík Timothée Chalamet, jemuž zdatně sekundují jména jako Robert Pattinson, Joel Edgerton či Ben Mendelsohn. Netflix se už loni pokoušel o proniknutí do historie s filmem Král psanec (možná znáte spíše originální název Outlaw King), a přestože zfilmování dramatických osudů Roberta Bruce nedopadlo špatně, aktuální Král je ještě o chlup lepší. Pyšní se téměř dvouapůlhodinovou stopáží, během níž se opět podíváme do středověké Anglie. Na motivy shakespearovských Jindřichů se dočkáme historického eposu, který si příliš neláme hlavu s dodržením dějepisných reálií a namísto toho servíruje nekompromisní špínu a krutost středověkého světa.

Video: Youtube.com

Hledání těla i duše

29. listopadu budete na Netflixu moci vidět hodně nezvyklou záležitost. Dospělý a citlivý animovaný film Kde je moje tělo? (I Lost My Body) pochází z Francie a podle prvních reakcí se jedná o velkou bombu. Sledujeme ruku, která se pohybuje po Paříži a hledá zbytek svého těla. Absurdní premisa však vede k poetické ódě na film jako médium, jenž dokáže přenášet emoce lépe než cokoli jiného. Důkazem je i vítězství v jedné z dílčích sekcí festivalu v Cannes, o čemž se brzy budeme moci přesvědčit i my. Animáky nejsou jen pro děti!

Video: Youtube.com

Čekání na… Irishmana

Jinak ale Netflix s bombastickými novinkami tento měsíc šetří - a není se čemu divit. Už jen pár dní zbývá do zveřejnění nejočekávanějšího filmu, který se na streamovacích službách letos objeví. Veledíla Irčan od legendárního Martina Scorseseho se už dlouho nemůžeme dočkat, a tak nás zatím musí uspokojit zvětšující se vlna vánočních komedií (Sněží, sněží… nebo Vánoce v divočině) či třetí řada seriálu Koruna, v níž štafetu po Claire Foy přebrala letošní držitelka Oscara Olivia Colman.  Tak snad to ještě chvilku vydržíme!

Video: Youtube.com

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější