Tanec bez hranic - 2017

“Umíš-li mluvit, umíš zpívat. Umíš-li chodit, umíš i tančit.“ Tanec bez hranic se blíží

Co pro vás znamená tanec? Příležitost, jak se zbavit všech svých negativních emocí a odplavit stres z uplynulého dne, způsob, jak vyjádřit své pocity a nebo jednoduše příjemná aktivita, při které můžete rozhýbat své tělo? Tanec znamená pro každého něco jiného, ale i přesto spojuje všechny lidi na světě neopakovatelným způsobem. Nepotřebujete znát světové jazyky při tanci s cizími národnostmi, řeč těla udělá práci za vás. A to je právě to, co dělá tanec jedinečným.

"Jestli tancuješ svým srdcem, tvé tělo bude následovat." (Mia Michaels)

Foto: archiv Tance bez hranic

Tanec byl odnedávna součástí lidské kultury. Kresby tančících postav v jeskyních jsou důkazem, že jednoduché formy tance existovaly již před tisíci let a od té doby se tanec neustále vyvíjí. Pravěký tanec se inspiroval převážně náměty z běžného života, jako lov divokého zvířete, smrt náčelníka skupiny či hledání potravy. S postupem času, jak se lidská rasa vyvíjela, tanečních prvků a stylů přibývalo. Tanec, doplněný o ladnost a cit, se brzy stal nesmazatelnou součástí naší pozemské existence. A tak je tomu dodnes.

"Proč chodit, když můžeš tančit?" (Ellen van Dam)

První ročník letní taneční stáže s názvem Tanec bez hranic se konal v roce 1998 v Pardubicích. Tento rok se tato skvělá mezinárodní taneční škola našla své místo v samém srdci Vysočiny, na nádherném místě s názvem Medlov a zároveň slaví dvacáté narozeniny. Tanec bez hranic představuje výbornou příležitost pro tanečníky všech úrovní k zlepšení svých tanečních schopností a seznámení se s dalšími tanečníky a úžasnými zahraničními lektory. Tento rok se můžete těšit například na Ikker Karreru ze Španělska, Maciu del Prete z Itálie, Joshuu Pelatzky ze Spojených Států a mnoho dalších profesionálních tanečníků.

Foto: archiv Tance bez hranic

Pokud si nejste jistí svými tanečními schopnostmi, ale rádi byste protancovali léto, není se čeho obávat. Tanec bez hranic nabízí lekce pro mírně pokročilé a pokročilé a tradičně se koná na přelomu července a srpna po dobu dvou týdnů (lze se zúčastnit i pouze jednoho). Zároveň byl tento rok jako dárek k výročí přidán ještě třetí týden pro děti a mírně pokročilé. I když může být cena této báječné taneční akce pro někoho problém, organizátoři přišli s řešením. Nabízí sociální stipendia, takže Tanec bez hranic je dostupný opravdu pro každého bez ohledu na finanční situaci.

"Tanec je umění v pohybu." (Anonym)

Vše o Tanci bez hranic

  • Tento rok se koná v termínu 28. 7. - 18. 8. 2018
  • Lze si vybrat z lekcí pro mírně pokročilé a pokročilé
  • TBH není určen pro úplné začátečníky
  • Lze si vybrat mezi ubytováním v bungalovu a hotelovém pokoji
  • Přihláška a další informace na tanecbezhranic.cz

Tanec bez hranic je skvělý způsob, jak produktivně strávit čas během letních prázdnin a i já se na něj toto léto na dva týdny vydám zlepšit si své taneční schopnosti (Makarena mi už nestačí) a poznat spoustu nových přátel. A vy byste měli taky, stojí to za to!

"Existují zkratky ke štěstí, a tanec je jednou z nich." (Vicki Baum)

Snad se toto léto setkáme! :)
Anička

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější