Predátor

Kinovýhled na září: Našlapaný podzim začíná

Závěr letošního horkého léta bude patřit celé řadě originálních titulů, jejichž skladba bude tento měsíc hodně pestrá. Co byste v kinech neměli opomenout?

Obávaný návrat legendy

První Predátor dodnes právem patří do zlatého fondu akčních pokladů, jelikož souboj božského Arnieho s nekompromisním vesmírným zabijákem má šťávu i po více než třiceti letech od uvedení. Další dvě pokračování dopadla o poznání hůře, ale aktuálnímu pokusu o resuscitaci značky fanoušci věří - stojí za ní totiž Shane Black, herec z prvního dílu a především schopný scenárista (Správní chlapi, Smrtonosná zbraň, Poslední skaut). Takže se těšme a doufejme! Predátor: Evoluce bude v kinech od 13. září.

Tuzemské hity

Na začátku září se v kinech objeví novinka Olma Omerzu s názvem Všechno bude, koncem měsíce pak tuzemskou nabídku doplní Domestik od týmu Adama Sedláka. Oba filmy se úspěšně představily na karlovarském festivalu, Omerzu si dokonce odnesl cenu za režii. Zatímco Všechno bude láká na příjemnou road-movie o dětských ideálech, hororový Domestik představuje jeden z nejradikálnějších tuzemských počinů za dlouhou dobu. Oba ale stojí za vidění.

Zajímavou skladbu domácí produkce obohatí i King Skate, dokument o začátcích skateboardingu v Československu. O tomto zajímavém počinu si na Studentě ještě počtete, zatím tedy kroužkujte datum 20. září, od kdy se jím můžete bavit v kinech.

Větším riskem bude komedie Po čem muži touží, v níž se Jiří Langmajer stane ženou. Jít na takový kousek bude chtít bezesporu odvahu, ale třeba se dočkáme překvapení…

Horory i kritiky

Ze zbytku zářijové skladby zaujme ještě horor Sestra, který volně navazuje na univerzum představený ve filmech V zajetí démonů a Annabelle. Pokud se tedy rádi necháte vystrašit precizně vystavěnými lekačkami, zabijácká jeptiška by vás mohla od 6. září potěšit.

Jestli dáváte přednost náročnějším dílům, polská Tvář tyto požadavky splní. Jedno z nejzajímavějších děl letošní evropské produkce tepe do polské společnosti se všemi jejími neduhy; nezbyde než užasle sledovat a ptát se, jaktože takto silná díla nevznikají i u nás?

Poslední čtvrtek v měsíci se pak můžete vypravit na nezávislé zámořské drama Beze stop, jež se zamýšlí nad dobrovolnou izolací otce s dcerou v amerických lesích. Idyla však samozřejmě netrvá navěky a my se zase jednou můžeme zamyslet nad (ne)zkažeností společnosti.

V září se tedy nedočkáme kdovíjak obrovského množství titulů, kvantita by však měla být vynahrazena kvalitou - svého favorita si vybere snad každý.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější