Greta uvodni komentar

#komentář: Nejlepší PR jsou hejty. Věděl to Ježíš, ví to i Greta

Potřebujete prodat lovebrand. Pokud ale svůj lovebrand neprodáte, tak důsledky budou katastrofální. A to nejen pro lovebrand samotný, ale i pro všechny ostatní lovebrandy v okolí. A vlastně úplně všechny lovebrandy na Zemi.

Vítejte ve světě mistrného "zeleného" PR s cílem dostat téma změny klimatu do lokálních restaurací 4. cenové skupiny, mezi kravaťáky a kravaťačky z officu, skutečné akademiky a akademičky, ale hlavně i mezi absolventy Vysoké školy života. Pro velkou část české populace se Greta stala andělem "zelené" neomarxistické apokalypsy, pro další velkou část je mluvčí jedné generace, která se rozhodla nemlčet… 

Nebe nad Indonésií
life
Páteční bizár: Proč červené nebe nad Indonésií není žádná romantika
27. 9. 2019
2 alarmující minuty

Díky, Bože, za tu Gretu…

Greta Thunbergová má 16 let a už teď na ní směřuje větší mediální pozornost než jaká kdy bude věnována jakémukoliv českému politikovi/političce (sorry, Máro Prchalů, sorry Jirko Ovčáčků, je prostě slavnější než abolice). Vlastně je to asi momentálně mediálně nejsledovanější evropská osobnost na světě, o to více je kulervoucí, že jde "jen" o zelenou aktivistku. A to části společnosti vadí - jednak proto, že je to žena, jednak proto, že je to mladá žena a jednak proto, že je to mladá žena s Aspergerovým syndromem. Je zvláštní, že obdobné argumenty jako Greta pronáší i jeden z nejznámějších popularizátorů vědy na světě Sir David Attenborough OM CH CVO CBE FRS FZS FSA (zkratky za jmény označují tituly, které budí respekt i mezi nositeli Nobelových cen), přičemž jeho projevy takovou vášeň (jako sklidila například Gretina plavba lodí na summit OSN do New Yorku) nevyvolávají. 

Video: Youtube.com

Prázdná kritika plná keců aneb cliché české politiky

Tomio Okamura si v rozhovoru pro Českou televizi postěžoval, že projev Grety Thunbergové na půdě OSN byl šílený, neomarxistický a klimaticky aktivistický. Nic ve zlém, ale Tomio jen pomalu mění téma uprchlické krize za útoky na zelenou politiku. A co bude dál? A koho to vlastně zajímá?

Foto: Facebook.com

O to více ale zaráží přístup migrující poslankyně (dříve za stranu ODS, po politické migraci momentálně za hnutí Trikolora) Zuzany Majerové Zahradníkové, matky dvou dětí, trpící "běháním mrázu po zádech" z formy Gretina projevu a zřejmě i myšlenek, které její argumenty představují. Zmíněná poslankyně se pak na svém FB ptá: "A já se ptám. Kdo je v prvé řadě zodpovědný za její dětství a ukradené sny? Kdo, namísto odborné psychiatrické pomoci, žene dítě trpící kombinací Aspergerova syndromu, obsesivní kompulzivní poruchy a selektivního mutismu, do náruče velice bolestného konce, který opravdu nemusí zvládnout?".

Foto: Facebook.com

Kdo stvořil Gretu? A je Greta novodobým mučedníkem?

Ježíš by zřejmě paní poslankyni odpověděl v metaforách takto: "Nevíte, že jste Boží chrám a že Duch Boží ve vás přebývá? Kdo ničí chrám Boží (přírodu/klima pozn. autora), toho zničí Bůh; neboť Boží chrám je svatý, a ten chrám jste vy. (Korintstkým 3:16-17). Pak lze odpovědět zcela demagogicky a emotivně úrovní psaného projevu paní poslankyně - za stvoření Grety mohou mámy a otcové, podobné paní poslankyni, které to sice myslí s Českem tak nějak dobře, ale neuvědomují si, že se brzy bude psát rok 2020, a že (zcela nedemagogicky, ozdrojovaně a s repektem k druhým názorům) planeta slovy amerického vědce Billa Nye "sakra hoří", hovoří se o mega nástupu robotizace a automatizace (safra, montovna! Co s námi bude?), mladí lidé nemají (a možná ani nikdy mít nebudou) na vlastní byt a jižní Moravu do roku 2100 zřejmě zdevastuje sucho. 

Stávka za klima 2
life
#galerie a #komentář: páteční stávka připomněla, že planetě zvoní hrana
21. 9. 2019
2 stávkující minuty

Pomni, abys klimatu svědčil, nebo nebudeš zvolen

Greta ale mimo jiné sebou nese i morální a "zelený" apel. To je přesně ten apel, kterého se konzervativní vlastenci bojí a který u mladých lidí vyvolává pocit, že mohou něco změnit. A skutečně mohou. Hlas mladých demonstrujících totiž bude slyšet už u dalších voleb do poslanecké sněmovny (konaných v roce 2021) a troufám si říct, že mladí lidé nebudou volit někoho, kdo nehodlá řešit jejich "nazelenalé" a "alarmistické" problémy. Připomeňme si, že ve studentských volbách v roce 2017, kterých se zúčastnilo na 40 000 středoškoláků, vyhrála s přehledem Pirátská strana nakloněna aktivnímu řešení klimatické změny. Kolik procent asi poputuje Pirátům po dlouhodobé "aféře" s Grétou? A kolik poté, co ministr životního prostředí za ANO řekl pro Aktuálně: "Kdybych byl student, asi bych taky demonstroval. Jsem ale ministr."?

P.S. Můj komentář, můj názor

Já teda jako nevím, ale bez pořádné porce "alarmismu" a tzv. "gretenismu" se bojím o budoucnost i já (jsem otec zatím pouze jednoho dítěte). A to obzvláště pokud mámy a otcové budou popírat klimatickou změnu a místo tučné rešerše řádně ocitovaných a zpracovaných studií budou řešit věk, vzhled a formu projevu dívky, která to za 16 let dotáhla na základě říkání vědeckých faktů, argumentů a studií dále než 99 % české populace. #respekt 

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější