Studentky u plotny: křupavé řízky snadno a rychle!

Studentky u plotny: křupavé řízky snadno a rychle!

Nevíte, co a jak si uvařit? Naše studentky u plotny vám poradí! Pravidelná čtvrnáctidenní rubrika o vaření je tady! Uvítáme návrhy a tipy na jednoduchá, levná a chutná jídla!

Smažené obalované řízky

Ingredience:

kuřecí řízky

hladká mouka

dvě vejce

strouhanka

olej

chléb

kyselé okurky

horčice

Foto: Studenta

Aby se nám hotové řízky pohodlně vešly do úst, musíme je nejprve naklepat. Maso přikryjeme igelitovým sáčkem a pomocí paličky tak učiníme. Igelitový sáček používáme, aby se z našich budoucích řízků nestala řízková kaše.

Foto: Studenta

Naklepané řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Toto pořadí doporučujeme neměnit. V případě, že vám obalování připadá nechutné, zkuste to v gumových rukavicích.

Foto: Studenta

Obalené řízky jsou připravené ke smažení! Na středně velkou pánev nalijeme přiměřeně oleje (slunečnicového nebo olivového, olej z automobilu nedoporučujeme) a pořádně vše rozpálíme na sporáku. Řízky postupně pokládáme a smažíme dozlatova z obou stran. Jako případnou ochranu před stříkajícím olejem použijte svářečské, nebo sluneční brýle (Pozor! V těch se  řízky zdají zlatější než ve skutečnosti jsou!). Maso neotáčíme holýma rukama, ale vidličkou.

Foto: Studenta

Hotové řízky naaranžujeme na talíř. Pokud držíte dietu, nebo nesnesete stříkající olej z úst při každém soustu, vysušte povrch masa ubrouskem, případně toaletním papírem.

Foto: Studenta

Dobrou chuť! :-)

Příště: Volské oko se slaninou

Foto: Marie Bauerová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější