Game of Thrones - trailer 8. řada

#GoT - První oficiální trailer: Připravte se na poslední bitvu mezi životem a smrtí!

První oficiální trailer Hry o trůny je tady a všichni se připravují k válce - válce o jejich životy a osud celého lidstva, která vypukne už 14. dubna. Hlavní bitva se odehraje na Zimohradě (Wintefell) mezi Jonem Snowem, Daenerys Targaryen a ostatními proti nemrtvým hordám Nočního krále (Night King). Ale jak bojovat s nepřítelem, který je neúnavný, nikdy se nezastaví a nic necítí?
Game of Thrones | Season 8 | Official Trailer | Video: Youtube.com

Trailer otevírají záběry na vyděšenou a zraněnou Aryu Stark, která utíká o život skrz skoro neosvětlené chodby. V následující chvíli ji vidíme s dýkou z obsidiánu - materiálu, který je společně s Valyrijskou ocelí jedinou zbraní, jak zabít Bílé chodce (White Walkers). K tomu dodává, že zná smrt, jenž má mnoho tváří, a těší se, až uvidí tuto. Podle jejího výcviku asasína se dá očekávat, že se vydala sama zabít některé Bílé chodce, a tak úplně se to nevydařilo.

Temnou scenérii záhy vystřídají přípravy k válce. Přes moře se blíží armáda žoldnéřů, které si Cersei Lannister objednala. Neposkvrnění (Unsullied) pochodují k Zimohradu a připravují se jej bránit. Draci přelétají nad hradbami. V rychlém záběru z boje se objevil i Jamie Lannister. Naposledy jsme ho viděli, když odjel od Cersei, protože neschvaloval její plán zradit ostatní v boji pro smrti, jejich společnému nepříteli.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Postupně vidíme prakticky všechny zbývající hlavní postavy. Připravují se na poslední obranu. Tomu napovídá i úplně poslední záběr. Vidíme nohy nemrtvého koně, který právě zastavil na kopečku naproti Zimohradu. Noční král i se svojí armádou přišel. To však naznačoval už teaser vydaný v půlce ledna. Jestli jste ho neviděli, koukněte a přečtěte si náš krátký rozbor.

Jediná Cersei samolibě čeká v Králově přístavišti a upíjí víno. Nevěří, že hrozba nemrtvých je reálná, a i kdyby byla, draci se o ni postarají - ideálně u toho zemřou a ona poté snadno rozdrtí zbytky vyčerpané armády. Zajímavé je, že nám ji ukáží ke konci Jonovy řeči o nemilosrdném nepříteli. Naznačují tím, že poslední bitva nebude proti Bílým chodcům, ale mezi lidmi navzájem.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Většina fanoušků se shoduje, že boj proti Nočnímu králi se odehraje nejspíše ve třetím díle. Tím si nechávají první dva díly na vyřešení mnoha otázek vyvolaných setkáním postav, které se naposledy viděly před několika sériemi za mnohem odlišných podmínek. Namátkou zmíním třeba Jamieho, kterému chce většina Starků pomstít za to, co provedl jejich otci. Boj proti Cersei se asi odehraje v pátém, tedy předposledním díle. V posledním bychom se mohli dočkat postupného uzavření jednotlivých dějových linií - a možná i náznaku pokračování?

Taky už se nemůžete dočkat? Kdo si myslíte, že to přežije až do posledního dílu?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější