The Upside - Nedotknutelní

Kinovýhled na únor: Cvičení draci, nabití úhoři, drsní seveřani i LEGO

Nejkratší měsíc nemusí být nejslabší, a tak únorová nabídka filmů za delšími měsíci rozhodně nezaostává. Oscarové hity se tentokrát moc nechystají, ale nějaké ty kvalitní kousky se najdou i na konci zimy.

Zámořské city i hazardy

Z Hollywoodu se žene jeden kousek, který nikdo nepotřeboval, přesto vás může zajímat. Herecké hvězdy Bryan Cranston a Kevin Hart se totiž objevují v zámořském remaku veleúspěšné francouzské komedie Nedotknutelní, nad kterou jsme se všichni dojímali v roce 2011. Aktuální verze prý není marná, jen zřejmě celkem zbytečná, protože originál stejně nepřekonává; pokud ale nebudete mít na Valentýna kam vyrazit, možná vám tahle dojímačka den zpříjemní.

Nedotknutelní - trailer

Zajímavější bude sledovat poměrně vyšumělého Roberta Rodrigueze, kterému se může podařit návrat do áčkové ligy s komiksovou adaptací Ality: Bojového Anděla. Částečně animovaný akčňák může dopadnout jakkoli, ale výrazná zábava to bude jistě. Stejně jako druhý LEGO® příběh, navazující na úspěšný kostičkový hit z roku 2014. Ten si také buď zamilujete, nebo ho odsoudíte jako uječenou šílenost.

Vedle ale téměř určitě nešlápnete s třetím pokusem Jak vycvičit draka. Oba předchozí díly dopadly na výbornou a stejný tým se pustil i do uzavření trilogie. Od 21. února můžete v kinech vyhlížet příjemný dobrodružný animák, který zkombinuje rodinnou zábavu s napětím i pro dospělé. Na což láká i humorný klípek s hvězdou Hry o trůny, Kitem Harringtonem (který v seriálu také rád pracuje s draky, pokud se nekoukáte).

Jak vycvičit draka

Skandinávie v popředí

Evropským produkcím koncem kalendářní zimy povládnou především Seveřané, i v souvislosti s nedávno proběhlým festivalem Scandi. Tam se úspěšně uvedl drsný švédský Goliáš, sledující na příběhy dospívajícího chlapce proměny tamější společnosti. Mrazivá pomsta se může pochlubit ostříleným režisérem Hansem-Petterem Molandem (Boj sněžného pluhu s mafií, Vzkaz v lahvi) a Liamem Neesonem, který se už asi po milionté během své kariéry promění z pokojného otce v nekompromisního mstitele.

Karlovarští diváci už znají španělské drama íránské režisérské hvězdy Asghara Farhadiho, už dvakrát ověnčené Oscarem. Všichni to vědí láká na Penélope Cruz, Javiera Bardema a dávná vztahová tajemství.

Festivalové diváky nepřekvapí i loňský vítěz hlavní soutěže, rumunská satira s nezapamatovatelným názvem Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři. Dvě a půl hodiny dlouhá intelektuální reflexe traumatické kapitoly rumunské historie, během níž došlo během druhé světové války na východní frontě k ošklivým zvěrstvům - aneb podívaná jen pro náročné diváky!

Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři - trailer

Snaživé Čechy

Tuzemským kouskům bude vévodit Vladimír Michálek, který má po tragických Prázdninách v Provence hodně co napravovat. Snad se svou bizarní komedií Úhoři mají nabito zavzpomíná na svou formu z konce 90. let (Je třeba zabít Sekala, Zapomenuté světlo, Babí léto) či nedávného seriálu Mamon z roku 2015.

Sociální drama Jiřího Mádla Na střeše je tím nešťastným filmem, který se málem nenatočil kvůli smrti Jana Třísky. Ta sice nebyla dodnes uspokojivě vysvětlena, hlavní roli však nakonec obsadil Alois Švehlík a my jsme moc zvědaví, jestli se tolik opěvovaný scénář podařilo uspokojivě dotáhnout do konce.

Na střeše - trailer

Na co se z tohoto měsíce nejvíce těšíte vy?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější