Game of Thrones - season 8

#GoT: Je to oficiální. Teaser prozrazuje datum premiéry prvního dílu poslední série

Připravte si kalendáře, je to tady. Tvůrci jednoho z nejsledovanějších seriálů současnosti, Game of Thrones (Hra o trůny), konečně odhalili datum premiéry prvního dílu osmé a poslední řady. V amerických televizích se objeví 14. dubna v devět večer, což pro nás nadšence znamená shlédnutí dílu v brzkých ranních hodinách v pondělí 15. dubna. Zpráva se objevila na konci druhého teaseru s názvem Crypts of Winterfell zveřejněného v uplynulých dnech. Poslední řada bude mít pouze šest dílů, ale každý bude přes hodinu dlouhý.

Pro ty z vás, kteří o Hře o trůny nikdy neslyšeli (jsme si jisti, že to bude naprostá menšina) - jedná se o seriál HBO na motivy rozsáhlého díla G. R. R. Martina: A Song of Ice and Fire (Píseň ledu a ohně). Název Hra o trůny tvůrci převzali ze jména první knihy a adaptovali jej pro celou televizní řadu.

Příběh se odehrává ve fiktivním světě převážně na kontinentu Westeros (Západozemí). Uplynulo několik let od rozsáhlé rebelie a nastolení nové vlády Roberta Baratheona. Po sérii intrik, smrti krále a jeho pobočníka, se celé království dostává do víru další občanské války, ve které spory mnoha významných rodů, hlavně Lanysterů a Starků, přivádějí zemi na pokraj rozpadu.

Trumpova Hra o trůny
Aktuálně.cz
Zeď se blíží. Trump zveřejnil další příspěvek s odkazem na seriál Hra o trůny
4. 1. 2019

Aby toho nebylo málo, tak na dalekém severu za magickou The Wall (Zdí) se objevuje hrozba, kterou všichni znají pouze z pohádek. White walkers (Bílí chodci), bytosti z čistého ledu a oživující mrtvé, se dali do pohybu a společně se svou armádou monster se pomalu blíží (hodně pomalu, trvá jim to několik sérií). Mezitím na druhé straně světa, v Esosu, dospěla Daenerys Targaryen, dcera bývalého krále, která se chce pomstít za smrt svého otce a vyvraždění většiny rodiny. Postupně získá hordu Dothraků, divochů obývající nekonečné pláně (něco jako historičtí Mongolové) a tři draky. Jediné draky narozené po sto padesáti letech.

Ale pojďme se podívat na samotný teaser. V téměř dvě minuty dlouhém klipu se fanoušci podívají do krypt pod hradem Winterfell. V prvním záběru je Jon Snow (Kit Harrington), jak prochází okolo sochy své matky, Liany Stark. Proud vzduchu, který zvíří svým pohybem, vyrazí peříčko, které měla Liana v rukou. To tam umístil Robert Baratheon v prvním díle první série, když šel společně s Nedem Starkem do krypt uctít památku své dávno zesnulé lásky. Zároveň slyšíme Lianina poslední slova, žádá svého bratra Neda, aby chránil její právě narozené dítě Aegona Targaryena. Jon se otočí, jako by ji zaslechl. Trocha historie - Ned se malého chlapce ujal a aby ho ochránil, přejmenoval jej na Jona Snowa a prohlásil za svého bastarda (nemanželského syna).

Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Crypts of Winterfell (HBO)

V dalším záběru vidíme Sansu Stark (Sophie Turner). Ta procházi kolem sochy své matky Catelyn Stark a slyší ji litovat své nenávisti k Jonovy, dává si za vinu veškeré hrůzy, které potkaly jejich rodinu. Konec slov Catelyn Stark přesahuje přes rychlý záběr na Aryu Stark (Maisie Williams), její dceru a mladší sestru Sansy. Kamera se znovu vrací k Jonovi. Vidíme sochu Eddarda Starka otce Sansy s Aryou a v pozadí slyšíme jeho hlas: "Jsi Stark, i když nemáš moje jméno, máš moji krev." Ta slova adresoval Jonovi a jeho původu.

Všichni tři se setkají na konci krypt, před třemi novými sochami, sochami jich samotných. Zarazí se, v kryptách normálně jsou jenom sochy již zemřelých. Poryv ledového vzduchu sfoukne Jonovu pochodeň. Otočí se. Námraza a mrazivá mlha se k nim rychle blíží, překryjí i pírko symbolizující léto. Jon s Aryou tasí meče a jsou připraveni se utkat se vším, co zima přinese.

Celkově teaser neodhaluje prakticky nic z nastávající série, pouze připomíná okamžiky z minulých dílů. Závěrečná temná hudba a blížící se mráz předestírají tón finále celé řady. Nám ale pokládá řadu otázek, jako: "Kde je Bran?" "Ty sochy mají znamenat, že všichni zemřou?" a mnohé další.

Taky ve vás při sledování zamrazilo? Jestli se nemůžete dočkat dalších dílů, pusťte si i starší teaser Dragonstone:

Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Dragonstone (HBO)

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější