John Wick 3

Kinovýhled na květen: Sérioví vrazi i osvědčené pohádky

Letní sezóna se naplno rozjíždí! Tedy, alespoň v kinech. V nejbližších týdnech se dočkáme množství zajímavých premiér, které do kin nalákají i sváteční diváky. Samozřejmě za předpokladu, že už máte splněnou takřka povinnou návštěvu Avengers…

Komerční akce na vrcholu

Dvě pořádně popcornové produkce vládnou květnové nabídce. V polovině měsíce si cestu do kin opět prostřílí John Wick. Třetí kapitola restartované kariéry Keanu Reevese nese název Parabellum a nám nezbývá, než se vcelku nekriticky těšit na spoustu mrtvol, které za sebou tenhle uhlazený zabiják zanechá. Jestli jste v posledních letech sledovali předchozí dvě výpravy tohoto nekompromisního milovníka psů, tak víte, že moc lepších akčních jízd se letos nedočkáme. Čekání si zatím můžeme zkrátit vzpomínkou na vrchol akční choreografie v podobě slavné scény z prvního dílu:

John Wick Club Scene (full scene) | Video: Youtube.com

Druhým a trochu překvapivým komerčním hitem bude Godzilla: Král monster. Filmový svět, který prozatím obývala Godzilla z roku 2014 a předloňský Kong: Ostrov lebek, sice příliš pochval od kritiků neposbíral, ovšem fanoušci byli spokojeni a z obou dobrodružných děl udělali komerční hity. I aktuální ukázky vypadají na povedenou nenáročnou zábavu, která si své diváky najde - a nebude jich málo! Kdo se chce v kině bavit a nic hlubšího nepotřebuje, bude mít od konce května jasného favorita.

Godzilla: King of the Monsters - Final Trailer | Video: Youtube.com

Trocha jarní temnoty

Jarní měsíc ale přinese i pár opravdu drsných kousků. Joe Berlinger před nedávnem naservíroval netflixovskou dokumentární sérii Conversations with a Killer, která se zaměřovala na jednoho z nejslavnějších amerických sériových vrahů. Ted Bundy ale Berlingera zaujal zjevně natolik, že o něm natočil i celovečerní hraný film, který uvidíme od 23. května v kinech. Zlo s lidskou tváří láká hlavně na hezounka Zaca Efrona v hlavní roli, který se tak zjevně snaží vymanit ze škatulky líbivé tvářičky s minimálním dramatickým potenciálem.

Zac Efron Reveals the ‘Hardest Part’ About Playing Ted Bundy | Video: Youtube.com

Ještě nekompromisnější než film o brutálním vrahovi by ale měl být nový superhrdinský horor. Pod tímto neokoukaným žánrovým označením se ukrývá Syn temnoty - příběh o chlapci z jiné planety, který sice oplývá úžasnými schopnostmi, ale na rozdíl od Supermana je nehodlá používat v zájmu dobra. Tohle opravdu nebude podívaná pro slabé povahy!

Syn temnoty / BrightBurn - trailer | Video: Youtube.com

Něco pro rodiny

První trailer nového podání Aladina vyvolal hodně posměchu a už tak komplikované kariéře Willa Smithe příliš nepřidal. Pitvořící se herec v modrém digitálním hávu působil opravdu velmi bizarně a leckdo si říkal, že po vlně kritiky kvůli účasti v YouTube Rewind videu se jedná o další Smithův zkrachovalý projekt. Ovšem nenechte se mýlit, Disney si kvalitu své dojné krávy jistě pohlídá, což by měl zaručit i slavný Guy Ritchie na režisérské stoličce. Tady by se mělo jednat o jistotu zábavy pro celou rodinu. Uvidíme od 23. května.

ALADDIN - trailer | Video: Youtube.com

Trochu z jiného soudku bude jiná nenáročná zábava. Pokémon: Detektiv Pikachu zní jako naprostá šílenost - vždyť se jedná o hraný film ze světa Pokémonů, v němž bude nejpopulárnější žlutá příšerka v úloze detektiva vyšetřovat skoro až noirový případ! Absurdní. Ovšem navzdory zdravému rozumu vypadají ukázky docela k světu a první zámořské ohlasy také vůbec nedopadly zle. Možná se tak dočkáme i zajímavého a rozhodně velmi neobvyklého snímku…

Pokémon: Detektiv Pikachu - trailer | Video: Youtube.com

Nekonečně možností

Tento měsíc je ale nabídka nestandardně široká, a tak vás toho může zajímat mnohem víc. Za pozornost stojí prosluněná komedie The Beach Bum, v níž Matthew McConaughey zavzpomíná na bohémského Big Lebowskiho. Taron Egerton, který si vydobyl slávu za hlavní roli v Kingsmanech, prošel proměnou v Eltona Johna v životopisném (ale pořádně ujetém) snímku Rocketman. Náročnější diváci zase mohou vyrazit oscarový dokument Free Solo o zdolání nejvyšší skály světa nebo novinku od vztahového mága Pedra Almodóvara s názvem Bolest a sláva.

Výběr prostě neschází…

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější