Triple Frontier | Official Trailer

Netflix a HBO GO: Dubnové novinky mezi streamovacími službami

Duben bude ve znamení nejpopulárnějšího seriálu poslední dekády, a tak vše ostatní holt musí stranou. Pokud ale nabušené fantasy tolik nefandíte, přinášíme i pár dalších tipů, na co se podívat.

Velkolepý návrat Hry o trůny

Je to tu. Největší seriálová událost sezóny a konec dvouletému čekání na to, jak to s Jonem, Daenerys a draky nakonec dopadne. HBO je zatím na ukázky skoupá, ale ví, že si to může dovolit. Od konce sedmé série Hry o trůny uplynuly skoro dva roky a spousta fanoušků byla v šoku po zjištění, že závěr epické ságy nabídne pouze šestici dílů. Z nich bude většina trvat kolem 70 minut a v podstatě se tak přiblíží celovečernímu fimu. Od 14. dubna tedy můžeme každou nedělní noc poctivě sledovat, to se holt nedá nic dělat. Zatím se nalaďte vzpomínáním herců na natáčecí strasti:

Hra o trůny (8. série) - Vzpomínky herců | Video: Youtube.com

Vojáci v džungli

Na Netflixu se před pár dny objevila novinka J. C. Chandora, od něhož jste možná viděli dobrodružnou one-man show s námořníkem Robertem Redfordem Vše je ztraceno či konspirační thriller Margin Call. Teď se mu do Triple Frontier zase podařilo zlákat solidní hereckou sestavu - Bena Afflecka, Charlieho Hunnama, Pedra Pascala či Oscara Isaaca. Skupinka tvrďáků ze zásahové jednotky se v jihoamerické džungli rozhodne okrást místního narkobarona a samozřejmě se to neobejde bez spousty komplikací. Ačkoli by premisa sváděla k čistokrevnému akčňáku, výsledek stojí spíše na promyšlených postavách a realistické atmosféře.

Čínská bojová umění v Americe

Triple Frontier - oficiální trailer | Video: Youtube.com

HBO si je zjevně vědomo, že jeho ságu ze Západozemí jen tak něco netrumfne, a tak se zbytkem originální tvorby nespěchá. Za zmínku ale stojí historický seriál Bojovník, který zaujme už nevídaným časoprostorovým zasazením: odehrává se v čínské komunitě v americkém San Franciscu v období po občanské válce. Talentovaný mistr bojových umění se tu zaplete do rozsáhlé války gangů a rozhodně se můžeme těšit na pořádnou dávku kontaktních bitek. Tvůrce seriálu Jonathan Tropper se podílel i na populární seriálové mlátičce Banshee, takže zkušenosti s tím, jak se ostří chlápci dokáží zmlátit, rozhodně má.

Bojovník - oficiální trailer | Video: Youtube.com

Naše planeta nekompromisně

Netflix spojil síly s osvědčeným odborníkem na zvířecí svět Davidem Attenboroughem, který je i ve svých více než devadesáti letech stále aktivní. Nyní namluvil osmidílnou sérii s názvem Our Planet, čímž navázal na své dřívější úspěšné projekty jako Zázračná planeta či Život. Nedočkáme se však pouze krásných záběrů na rozmanitou zvířenu či přírodu obecně, nýbrž se dočkáme i trochu děsivého poselství, že se o planetu příliš dobře nestaráme a spousta druhů tím trpí. I proto Netflix v zámoří vydal varování, že některé záběry mohou být pro slabší povahy vcelku nepříjemné. Jedná se však o důležitý dokumentární cyklus, znázorňující krásu přírody i rizika, jež jí hrozí.

Our Planet - Gepardi na lovu | Video: Youtube.com

Nálož nestárnoucí kvality

A samozřejmě i tento měsíc se streamovací služby snaží zaujmout výběrem ze starších, ale stále oblíbených titulů. Nově si tak na Netflixu můžete připomenout huličskou komedii Travička zelená, klasické politické drama Všichni prezidentovi muži, thriller z drsných sedmdesátek Vykoupení, gangsterskou romanci Bonnie a Clyde, sci-fi s Willem Smithem Já, legenda či životopis Alana Turinga Kód Enigmy. Za zvláštní pozornost stojí prodloužená verze posledního filmu Quentina Tarantina Osm hrozných, na které si budeme moci pošmáknout od 25. dubna.

Ani HBO GO se nechce nechat zahanbit, a tak připomene třeba řadu slavných děl Woodyho Allena (Annie Hallová, Hannah a její sestry, Banáni či Manhattan), potěší i fanoušky napětí díky dramatu Říjnové nebe či thrilleru Čas zabíjet. Nabídne i letošní oscarový hit BlacKkKlansman či veleúspěšný romantický úlet Šíleně bohatí Asiati. Pokud vás tedy novinky zrovna nezaujaly, vždy můžete sáhnout do osvědčenějších vod a o pár hodin se tomu učení vyhnout!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější