Hellboy (2019) - oficiální trailer

Kinovýhled na duben: Avengers a ti druzí

Dubnové premiéry mají v hledáčku jasný hit, který zastíní veškerou konkurenci. Přesto se však svět netočí jen kolem superhrdinů, a tak… Nebo je to v dubnu snad jinak?

Iron Man a Kapitán Amerika naposledy?

Není o čem. Čtyřka Avengers je největší filmovou událostí letošního roku (vánoční završení nové trilogie Hvězdných válek může jen závidět) a koneckonců i jedním z nejambicióznějších filmových projektů všech dob. Marvelovské univerzum završí svou 11 let trvající spanilou jízdu světovými kiny a uzavře tak jednu epochu. A po namlsání loňským Thanosovým lusknutím budeme samozřejmě všichni u toho.

Avengers: Endgame - oficiální trailer | Video: Youtube.com

Před pár týdny se na poli komiksových hrdinů objevila Captain Marvel, která se společeně s hrstkou figur, jež přežily běsnění z minulého roku, pokusí zachránit vesmír a dát všechno zase do pořádku. S ukázkami zatím Marvel poměrně šetřil, s kampaní si totiž nemusí lámat hlavu. Takže ani já se nebudu zbytečně rozkecávat - jestli vás nejsledovanější trailer všech dob minul, mrkněte se na záběry z první části očekávané tříhodinové epiky a poslední dubnový čtvrtek se uvidíme v kině.

Komiksová nálož

Tím ale s komiksy ještě nekončíme. O pár týdnů dříve, už 4. dubna, se totiž objeví nenápadná podvratnost s názvem Shazam! Od Davida F. Sandberga, režiséra vcelku úspěšných hororů, přichází parodie na standardní superhrdinské filmy, která podle dosavadních trailerů vypadá nečekaně vtipně. Stejně jako v případě skoro dekádu staré zábavy Kick-Ass, i tady hraje hlavní roli malý chlapec, který však umí víc, než se na první pohled zdá. Uvidíme, jestli se Shazam! postaví třeba vedle Deadpoola k povedeným komiksovým taškařicím. Nakročeno k tomu ale má.

Shazam! - oficiální trailer | Video: Youtube.com

A komiksy ještě do třetice a naposled. O týden později se totiž objeví další variace na populárního Hellboye. Od úspěšných adaptací z dílny oscarového Guillerma del Tora už uplynula více než dekáda, a tak tu máme další zrození. Prkenný David Harbour v hlavní roli sice fanoušky charismatičtějšího Rona Perlmana příliš nepotěšil, ovšem podle poslední ukázky by se mohlo jednat o povedené akční béčko s nahláškovaným hrdinou, adrenalinovou akcí a drsnou zábavou - takže tak, jak to máme rádi.

Hellboy - oficiální trailer | Video: Youtube.com

I horor stojí za pozornost

Až budete kupovat lístek na tento jazykolam, musíme vám držet palce. Nový horor se totiž jmenuje Řbitov zvířátek, aby byl trefně převeden anglický originál Pet Sematary. Tohle nám tedy Stephen King, autor knižní předlohy o zdivočelé zombie zvířeně, moc neulehčil. Podle zámořských ohlasů se ale zdá, že nová adaptace dopadla lépe než ta třicet let stará, a tak si fanoušci hororů můžou jít zase jednou zamlsat na vlastním strachu do kina.

Řbitov zvířátek - oficiální trailer | Video: Youtube.com

Terorismus v Česku?!

Z tuzemských kousků musíme zmínit poslední díl trabantí série. Dan Přibáň se s týmem vypravil tentokrát do Indie a jejich návrat domů ve filmu Trabantem tam a zase zpátky by měl být posledním dobrodružstvím žluté eskadry.

Natočte dokument o tématu, které vás pálí!

Právě začíná šestý ročník soutěže My Street Films, která pomocí krátkých dokumentárních filmů mapuje důležitá témata ve společnosti a příběhy lidí v našem okolí. Soutěž je otevřena široké veřejnosti a přihlásit se mohou i zájemci bez předchozích zkušeností s natáčením filmu. Nejen pro ně je přichystána série workshopů a seminářů s předními českými dokumentaristy (filmové dílny se uskuteční od května do září v Praze, Brně a Ústí nad Labem), pod jejichž vedením mohou účastníci film natočit.

Stačí přihlásit námět do 25. dubna 2019 a najít si tak vlastní cestu k filmu.

Více informací o přihlašování na workshopy a harmonogram filmových seminářů najdete zde.

Komerčně zajímavěji však vypadá Teroristka. Kontroverzní název láká na slavnou Ivu Janžurovou v hlavní roli důchodkyně, která se rozhodne vzít vesnickou spravedlnost do svých rukou. Jestli jí budete v morálně pochybném boji fandit, je na vás, ovšem Radek Bajgar, který má na kontě vztahový hit Teorie tygra, opět přimíchal všechny esence úspěchu - kvalitní řemeslo, černý humor a neokoukané téma.

Teroristka - trailer | Video: Youtube.com

Těžká Evropa

Na závěr zmíníme ještě jeden evropský kousek pro náročnější diváky. Nikdy neodvracej zrak si vysloužilo dvě nominace na Oscara a i tuzemské ohlasy jsou výborné. Příběh o traumatu z druhé světové války a nalézání vlastního uměleckého stylu natočil německý režisér Florian Henckel von Donnersmarck. Přestože jsou jeho filmy stejně náročné jako jeho jméno, dekádu staré Životy těch druhých dokazují, že se jedná o fascinujícího tvůrce. Na konci dubna se tedy budete moci ponořit do rozsáhlého, a přitom intimního příběhu také.

Nikdy neodvracej zrak - oficiální trailer | Video: Youtube.com

A co máte v dubnovém kalendáři zaškrtnuté vy?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější