Kinovyhled uvod

Kinovýhled na prosinec: Hvězdné války, džungle i plameny

Vánoce zvolna přicházejí a s nimi i poslední letošní filmová nadílka. Konec roku je na kvantitu trochu chudší, ale pár hitů se pod stromečkem bez problémů najde.

Závěr ságy Skywalkerů

Už to není taková událost jako kdysi, ale přesto si nemůžeme nic nalhávat. Premiéra nových dobrodružství ze světa Hvězdných válek stále patří mezi nejočekávanější momenty roku. Sedmá i osmá epizoda z nové trilogie vyvolaly nemálo rozpaků, spin-offy Rogue One a Solo pak nelibost fanoušků odskákaly ještě víc. Přesto (nebo možná právě proto) jsme tuze zvědaví, jak se navrátilec J. J. Abrams popasoval s rozličnými očekáváními v deváté epizodě s podtitulem Vzestup Skywalkera. I přes všechnu kontroverzi totiž stačí slyšet pár tónů nezapomenutelné hudby a vidět světelné meče krájející temnotu, a zase nás má tohle nejslavnější univerzum v hrsti. Výsledek uvidíme 19. prosince.

Video: Youtube.com

Džungle, hory i pouště

Očekávaným hitem je i pokračování Jumanji s názvem Další level. Před dvěma lety se podařilo devadesátkovou látku oprášit překvapivě důstojně a masivní výdělky přesvědčily všechny zúčastněné k bezodkladnému natočení dalšího dílu. Těžko říct, jestli tedy můžeme čekat nějakou originalitu, spíše bychom sázeli na řemeslně promakaný sequel - od téměř stejného tvůrčího týmu, s několika novými postavami (tentokrát se představí důchodci Danny DeVito a Danny Glover) a větším množstvím lokací a akce. A samozřejmě i s uhrančivým pohledem The Rocka, ukecanou nemotorností Kevina Harta, zmateností Jacka Blacka i nedbalou elegancí Karen Gillan. Můžete vidět už od 5. prosince.

Video: Youtube.com

Historická vášeň

Ani chladný prosinec nezažene žár v lidských srdcích. Až na samém konci roku, konkrétně 26. prosince, totiž dorazí oceňovaný hit z letošního festivalu v Cannes. Portrét dívky v plamenech se už v několika předběžných žebříčcích nejlepších filmů letoška umístil nečekaně vysoko, a tak se o kvalitách tohoto historického dramatu můžeme přesvědčit i my. Přestože se však podíváme do Francie poloviny 18. století, o žádnou klasicistickou nudu se jednat nebude - naopak budeme sledovat postupné milostné vzplanutí dvou mladých žen, které se chtějí vzepřít tehdejším společenským konvencím. Takže po štědrovečerní hostině se můžete zamyslet nad historickým údělem ženy v erotikou nabité dobovce.

Video: Youtube.com

…a pár drobností navrch

Navíc se dočkáme i několika pohádek a animáků, důchodcovské krimi konverzačky Dokonalá lež s Ianem McKellenem a Helen Mirren, dvou tuzemských zasněžených komedií Špindl 2 a Šťastný nový rok (od nichž ale valná očekávání nemáme) či drsného hororu Černé Vánoce. Není toho tedy úplně moc, ale minimálně úvodní trio očekávaných novinek uspokojí snad každého.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější