akce, konference

Nezmeškejte je. Květen bude plný zajímavých odborných akcí

Jestli jste už v tomto semestru na nějakou odbornou akci vyrazili, tak vás chválíme. Pokud jste chtěli, ale zůstalo jen u slov, máte nejvyšší čas sjednat nápravu. Opět jsme pro vás připravili přehled zajímavých akcí, na kterých získáte nové znalosti a dovednosti z vašeho oboru, ale i mimo něj.

Vážná témata i zábava na vědecké párty v Brně

Další setkání vědců, populizátorů vědy a veřejnosti s názvem Science Party Brno 2019 se bude tentokrát věnovat tématu vody, které je v současné době velmi aktuální. V průběhu odpoledne si budete moci poslechnout například přednášku doc. Ing. Branislava Vrány, PhD. o nových znečišťujících látkách ve vodě nebo RNDr. Ing. Jaroslava Rožnovského, CSc. o hospodaření s vodou v naší krajině. Pro návštěvníky je také připravena možnost izolovat si za pomoci vědců svou vlastní DNA, kterou si následně mohou odnést ve zkumavce domů, ochutnávka Mendel Beer, stand-upová vystoupení, koncert mladého brněnského kvarteta Jazzová razie nebo olomoucké kapely Dirty Old Dogs.

Vstupenky: zdarma
Kdy: 6. května 2019, 17.00 až 22.00 hodin
Kde: Otevřená zahrada v Brně, Údolní 33

Beseda se známým českým novinářem v Plzni

Katedra filozofie Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni pořádá cyklus workshopů a besed s názvem Univerzita jako příležitost. Jeho hosty se stali například šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery nebo japanolog Roman Kodet. V akademickém roce 2018/2019 tento cyklus ukončí beseda s názvem Univerzita jako příležitost…poznat mediální svět, na kterou přijal pozvání známý český novinář, redaktor a politický komentátor Jindřich Šídlo. Jejím tématem bude nejen současná situace v mediálním světě, ale také třeba humanitní a společenskovědní vzdělání.

Vstupenky: zdarma
Kdy: 7. května 2019 od 17.00 hodin
Kde: aula FPE ZČU v Plzni, Veleslavínova 42

Milovníci výtvarného umění si přijdou na své v Hradci Králové

Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králově pořádá nejrůznější přednášky o výtvarném umění. PhDr. Jana Jebavá se bude tentokrát věnovat baroknímu paláci Zwinger, který je jednou z nejznámějších staveb v Drážďanech. Lidé obdivují nejen jeho architekturu, ale také umělecká díla Raffaela Santiho, Tiziana, Petera Paula Rubense, Rembrandta van Rijn nebo Albrechta Dürera, která jsou vystavena v tamější Semperově galerii.  

Vstupenky: studenti 30 Kč, vstupenky se dají zakoupit zde
Kdy: 16. května 2019 od 17.00 hodin
Kde: konferenční sál v 5. NP Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové, Hradecká 1250/2

Přednáška o ombudsmance v Opavě

Jestli se chcete dozvědět víc informací o institutu Veřejné ochránkyně práv, kterou je v současné době Mgr. Anna Šabatová, Ph.D., dorazte v květnu do Opavy. Přednášku na toto téma povede JUDr. Marie Sciskalová, Ph.D. z Ústavu veřejné správy a regionální politiky Fakulty veřejných politik Slezské univerzity v Opavě.

Kde: OC Breda & Weinstein, 1. patro v prostorách Slezské univerzity v Opavě
Kdy: 30. května 2019 od 16.30 hodin

Workshopy, přednášky a networking v oblasti projektového řízení v Praze

Své znalosti a dovednosti z oblasti řízení projektů si můžete rozšířit na další konferenci PMcon, která bude mít tentokrát podtitul Na cestě k projektovému leadershipu. V rámci dopoledních přednášek se s vámi o své zkušenosti podělí například Romana Mareth (Competence Leader pro oblast projektového řízení ve společnosti itelligence), Přemysl Mika (Senior Consultant ve společnosti Symphera), Michal Ježdík (kouč a sportovní trenér) nebo Klára Novotná (programová manažerka v T-Mobile a koučka). Na odpoledne jsou naplánované workshopy. Sami si budete moci vybrat ty, které vás svým tématem nejvíce zaujaly. Akci zakončí networkingové setkání s přednášejícími, vedoucími workshopů a dalšími účastníky.

Vstupenky: 350 Kč pro studenty (vstupné zahrnuje odborný program, oběd, občerstvení během dne, konferenční materiály, večerní networking), vstupenky se dají zakoupit zde.
Kdy: 31. května 2019, cca od 8.00 do 17.00 hodin, následovat bude networkingové setkání
Kde: Nová budova ČVUT v Praze, Thákurova 9

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější