přednáška

Vyrazte v dubnu na některou z těchto odborných akcí. A jednou si poděkujete

Během vysokoškolského studia nejspíš narazíte na nejeden předmět, který vás nebude bavit - ať už kvůli jeho náplni, nebo stylu vyučujícího. Pokud se jedná o povinný předmět, budete muset zatnout zuby a absolvovat ho. Odborné akce mimo školu si naopak můžete vybrat podle svých zájmů a atraktivnosti přednášejících. Možná teď nechápete, proč byste měli svůj volný čas trávit na přednáškách, seminářích a konferencích, ale věřte, že jednou vyposlechnuté informace využijete. 

Znalosti získané na nejrůznějších odborných akcích uplatníte nejen ve škole, ale také v práci nebo můžete zaperlit během posezení s kamarády. Z dubnové nabídky jsme vybrali několik z nich, které okamžitě zaujmou tématem nebo účastníky.

UMPRUM: Umění včera a dnes

Na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze se uskuteční 33. cyklus přednášek Umění včera a dnes, tentokrát s podtitulem Jeden starší, jeden mladší. Podtitul a jména přednášejících prozrazují, že v dubnu se během těchto přednášek setkají bývalí pedagogové UMPRUM a jejich úspěšní studenti. Čtyřdílný cyklus zahájí v úterý 9. dubna od 19.00 hodin Kurt Gebauer, který třiadvacet let vedl Ateliér sochařství, a jeho bývalý student, významný český sochař David Černý. Další dubnová úterý se vždy od 18.30 hodin postupně setkají Vladimír Kopecký a Daniel Hanzlík, Jan Solpera a Otakar Dušek a nakonec také Adéla Matasová a Tereza Velíková.

Kde: budova UMPRUM, nám. Jana Palacha 80, Praha, posluchárna 115

VŠB - TUO: Svět (a) energie

Na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava se 17. dubna od 11.00 hodin uskuteční přednáška a beseda Svět (a) energie s předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou.

Kde: budova Fakulty strojní, VŠB - Technická univerzita Ostrava, 17. listopadu 2172/15, Ostrava-Poruba, Aula, NA1

VŠE: Vaše digitální stopa

V rámci mezinárodní konference Free Market Road Show 2019 si budete moci 4. dubna poslechnout dvě panelové diskuze, na kterých se představí nejrůznější řečníci. První z panelových diskuzí na téma Vaše digitální stopa - co o vás vědí? A co to znamená pro vás a vaši osobní svobodu? začne v 17.00 hodin. Řečnit budou Milan Šlapák (GE Aviation), Nick Harris (JTI), Ondřej Vlček (Avast) a Lukáš Kovanda (Czech Fund). Druhé panelové diskuze na téma EU po brexitu - návrat hranic? se od 19.00 hodin zúčastní Pavel Telička (Evropský Parlament), Miroslav Singer (Generali CEE), Richard Zundritsch (Austrian Economic Centre), Dan Mitchell (Center for Freedom and Prosperity, USA) a Cris Lingle (Profesor Ekonomie).

Kde: Vysoká škola ekonomická, nám. Winstona Churchilla 1938/4, Praha, RB 101

UK: Psychobraní

Organizační týmy projektu Psychobraní připravily několik tematických přednášek. Jejich smyslem je informovat o psychiatrických nemocech skrze skutečné lidské příběhy. V Brně budou 16. dubna od 18.00 hodin o schizofrenii a bipolární afektivní poruše hovořit Andrea, Silvie, Jaroslav a Vašek. V Praze se zase na konci dubna svěří se svou osobní zkušeností s obsedantně kompulzivní poruchou, depresí, úzkostmi a poruše příjmu potravy Tereza.

Kde: Café Práh, Ve Vaňkovce 1, Brno a budova 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, Ruská 2411/87, Praha, Syllabova
posluchárna

ČVUT: Fyzikální čtvrtky

V rámci pravidelného přednáškového cyklu Fyzikální čtvrtky pořádaného katedrou fyziky FEL-ČVUT v Praze vystoupí 4. dubna od 16.15 hodin vedoucí družicového oddělení ČHMÚ RNDr. Martin Setvák, CSc., který pohovoří o airglow, tj. světelné záření atmosféry, a ukáže také jeho snímky. Další dubnové čtvrtky uslyšíte tyto přednášky: prof. Ing. Pavel Ripka, CSc. (FEL ČVUT) Senzory pro měření elektrického proudu, MUDr. Pavol Šajgalík (Mayo Clinic, USA) Inovativní metody screeningu dysfunkce levé srdeční komory a doc. Mgr. Michal Švanda, Ph.D. (Astronomický ústav, AV ČR, v. v. i.) Slunce v proměnách času.

Kde: v budově ČVUT FEL, Technická 2, Praha, posluchárna 209

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější