Terapie III - trailer

Netflix a HBO Go: Nejčerstvější novinky v programech streamovacích služeb

Sledujete Netflix nebo HBO Go? Pak se každý měsíc těšte na nálož novinek, které by vašim televizím neměly uniknout! Seriálových i filmových hitů je totiž požehnaně...

Trestání zla i dobra

Přestože ne všechny seriálové pokusy Marvelu se řadí mezi povedené, s temným Daredevilem komiksové impérium vedle nešláplo. Totéž platí i pro spin-off sledující dalšího zasmušilého hrdinu, vystupujícího jako Punisher. Od 18. ledna se na Netflixu objevila další třináctka epizod a zdá se, že vysoká očekávání byla naplněna. Pokud si tedy nepotrpíte na počítačové omalovánky, jimiž filmové marvelovky oplývají, nejspíš oceníte temnotu a morální rozervanost těchto náročnějších akčních kousků.

Marvel’s The Punisher: Season 2 | Official Trailer

Terapie pro každého

Svého času tenhle seriál rozdmýchal nebývalý zájem o psychologii (respektive ještě větší, než bývá sám o sobě). Karel Roden v roce 2011 ztvárnil psychologa Marka Poštu v české verzi oceňovaného seriálu Terapie a byla z toho obrovská událost - i proto, že tenkrát HBO nabídlo něco, co v našich zeměpisných šířkách standardem rozhodně nebylo. Po dlouhých letech se empatický psycholog vrací potřetí a naposled; zatím je venku na HBO Go tucet dílů a my jsme hodně zvědaví, jak to dopadne nejen s traumatizovanými klienty, nýbrž i se samotnou ústřední postavou. Má psycholog vůbec šanci na štěstí?

Terapie III - s herci a tvůrci o poslední řadě seriálu

Sex pořád táhne

Osmidílná netflixovská novinka si okamžitě získala řadu fanoušků. A ne jen proto, že je v názvu magické slovíčko "sex" - chytlavá směs komedie a vztahového dramatu říznutá poctivým britstvím, to je Sex Education. Fanoušci Akt X budou mít radost z bizarní role Gillian Anderson (agentka Scullyová), která svého synka poučuje o světě sexu. Vyrovnaný balanc lechtivosti, humoru a středoškolských vztahových peripetií slibuje velmi příjemnou podívanou na začátek roku; a třeba se i něco dozvíte.

Sex Education | GET EDUCATED: British Slang with the cast of Sex Education

Případy jedině temně

Jestli fandíte propracovaným kriminálkám, napínavým thrillerům, neprvoplánové psychologii postav, známým hereckým tvářím či neokoukaným konceptům, určitě jste si oblíbili seriál Temný případ. Ano, především první série nabízela snad všechno, co šlo v roce 2014 od seriálu chtít. Druhá byla slabší, ale přesto neurazila. Nic Pizzolatto potřetí předkládá hříchy minulosti, v hlavní úloze exceluje nositel Oscara Mahershala Ali. Zatím jsou ke zhlédnutí na HBO Go první tři díly, dalších šest bude uvolňováno postupně; ale už teď je jasné, že tenhle případ musíme vidět všichni!

True Detective Season 3 (2019) Official Trailer

Nezbytná připomínka

Pokud jste pravidelnými diváky Netflixu, o tomhle triu jste už nejspíš slyšeli. Ale nedá nám to a musíme je zmínit, protože opravdu stojí za to. Kolem Vánoc se objevily hned dva výrazné filmy, o nichž ještě uslyšíte:

  • V hororovém thrilleru Bird Box zaujala nestárnoucí Sandra Bullock jako obětavá matka ve světě, kde musíte mít stále zavázané oči; jinak vás tajemná monstra donutí k sebevraždě. Napínavá atmosféra a tlak na emoce by stačily k zatím nejlepšímu netflixovskému filmu, kdyby…

  • …nepřišla Roma. Mexický vizionář Alfonso Cuarón, který oslnil Gravitací či Potomky lidí, se rozhodl zavzpomínat na své dětství v 70. letech a představil propracovaný komorní příběh jedné služebné, nad nímž slintali kritici i řadoví diváci. Tady budou za pár týdnů cinkat Oscaři…

  • Výčet dvou filmů zakončujeme třetím kouskem, konkrétně interaktivním dílem oblíbeného seriálu Černé zrcadlo. Epizoda s názvem Bandersnatch má nejen rozšířenou stopáž, ale nabízí divákovi na mnoha místech volbu dalšího postupu. Pěkná marketingová vychytávka, která sice v důsledku nijak dechberoucí není, ale Netflix může s klidným srdcem říct, že je zase o krok dál…

A za měsíc se můžete těšit na další sumář nejzajímavějších novinek z nejoblíbenějších streamovacích služeb. Na co se těšíte vy?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější