Skleněný - film

Kinovýhled na leden: Nenápadný nástup roku

První měsíc roku 2019 se ponese ve znamení evropské kvality a ladění formy na Oscary. Co byste neměli minout?

Poklady z Evropy

Zámořské blockbustery vystřílely své komiksové střelivo koncem roku s Aquamanem, Spider-Manem a koneckonců i návratem Mary Poppins a transformeří odnoží Bumblebee (více v prosincovém kinovýhledu). Nastává proto čas pro Evropu!

Složka 64 je čtvrtým případem oddělení Q, které se rýpe ve starých, nedořešených případech. Všechny tři předchozí výlety za drsnými dánskými detektivy dopadly velmi dobře a podle prvních ohlasů i tahle temná kriminálka snese nejpřísnější měřítka. Tak uvidíme 24. ledna.

Složka 64 - trailer

Stále na pomezí domácí Evropy a hollywoodského pozlátka je rozkročen Yorgos Lanthimos, řecký podivín, jenž i u nás zaujal šílenostmi jako Humr či Zabití posvátného jelena. Nyní opět za pomoci slavných herců (Rachel Weisz, Emma Stone, Olivia Colman) představuje historický bizár Favoritka, který oslovil i zámořské kritiky. Také 24. ledna se můžeme těšit na jeden z nejzajímavějších kousků začátku roku.

Favoritka - trailer

V podobné pozici je Thomas Vinterberg, dánský šikula, který po úspěchu Honu také natáčí osobité, silně obsazené projekty. Tentokrát za pomoci Colina Firtha či slavného Maxe von Sydowa rekonstruuje tragické události kolem ruské ponorky Kursk a je jasné, že 17. ledna uvidíme drsnou podívanou.

Kursk - trailer

Islanské koprodukční drama A dýchejte klidně vyhrálo divácké hlasování na poslední Letní filmové škole v Uherském Hradišti, a dostává se tak do širší distribuce. Citlivě vykresluje aktuální téma migrace, ale prostřednictvím soustředěné režie a sympatických herců dobře poslouží i jako silné rodinná drama. Kapesníky si připravte už 10. ledna.

A dýchejte klidně - trailer

Hollywood vyčkává

Ze zámoří tentokrát zmíníme jen dva kousky. Očekávaný thriller Skleněný se pokusí vrátit nevyrovnanou kariéru M. Night Shyamalana do kladných čísel, navazuje totiž na předloňského Rozpolceného i téměř dvě dekády starého Vyvoleného. Ke dvěma superhrdinským protipólům z původního filmu v podání Bruce Willise a Samuela L. Jacksona přidává nový charakter Jamese McAvoye, který v Rozpolceném nadělal tolik paseky. Doufejme, že návrat do světa superhrdinů dopadne na výbornou; talent za kamerou i před ní by k tomu byl. Uvidíme 17. ledna.

Skleněný - trailer

O týden dřív se představí Raubíř Ralf v pokračování oblíbeného animáku z roku 2012. Opět se můžeme těšit na zábavu i pro dospělé, a to včetně přehršle popkulturních odkazů. Pokud vás tedy předchozí výlet do Ralfova světa bavil, zřejmě to vyjde i napodruhé.

Raubíř Ralf - trailer

Co je doma…

Zkraje roku se o slovo hlásí i tuzemská tvorba, tentokrát hned s několika nadějnými tituly.

Narušitel představuje příběh o elitním pilotovi, který se musí vypořádat s realitou socialistického Československa. Jiří Dvořák v hlavní roli láká na slušně natočené drama, které u nás od slavného Tmavomodrého světa nejspíš nebylo.

Narušitel - trailer

Talentovaná Olga Dabrowská v dramatu Cena za štěstí i komerční řemeslník Martin Horský v případě komediálních Žen v běhu lákají na solidní herecké ansámbly. Uvidíme, zdali se úspěšněji uvede seriózní přístup, nebo u nás tak oblíbená vztahová groteska.

Každopádně se ale bude na co dívat!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější