Spider-Man - Daleko od domova (oblek)

Kinovýhled na červenec: Návrat krále i pavouků a poklady ze zámoří

Pokud se všichni neupečeme cestou, můžeme vyhledat trochu vysněného chládku v temných kinosálech. Tam to snad klimatizace jen tak nevzdají a my budeme u filmů hledat aspoň špetku úniku z toho pekla tam venku.

Lvi se vracejí

Prázdninové nabídce bude dominovat jeden skutečně zásadní návrat. Lví král se před čtvrtstoletím stal nejúspěšnějším animákem všech dob a dodnes platí za jedno z nejkomplexnějších děl žánru - krásně ručně malovaná animace, archetypální příběh s univerzálním poselstvím i dostatečná zábavnost pro všechny generace dělají z dospívání lvíčete Simby nadčasové dílo. Jon Favreau, který stojí třeba za tři roky starou Knihou džunglí, se nyní dopustí téměř hereze, když se pokusí toto dílo představit v novém hávu.

Film Lví král - srovnání staré a nové verze | Video: Youtube.com

Přestože bude příběh rámcově stejný, dočkáme se spousty dílčích novinek v opojném vizuálu a při zapojení takových dabingových jmen jako Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé nebo třeba komik John Oliver. Věřme, že nové uchopení lví legendy dopadne na výbornou!

Spider-Man zachraňuje komiksy

Ani tentokrát však nějaká ta pořádná komiksovka nechybí. Nový Spider-Man s podtituem Daleko od domova navazuje na události posledních Avengers. Přestože jste je jistě všichni viděli, vyhnu se spoilerům a pouze napíšu, že Peter Parker (opět v podání Toma Hollanda) si jede odpočinout od předchozích překotných událostí do Evropy. Tam se setká s naším starým známým Nickem Furym (Samuel L. Jackson) a záhadným mistrem iluzí (průnik Jakea Gyllenhaala do marvelovského univerza), s nimiž bude řešit jakési podivné elementály.

Video: Youtube.com

Měli bychom čekat další teen oddychovku stejně jako předloni v příběhu s názvem Homecoming. Současný Spidey zastupuje mladou generaci a postupně v sobě probouzí superhrdinu. U dalšího dobrodružství aktuálně jedné z nejvýraznějších figur Marvelu můžeme být od 4. července.

Zámořská nezávislost

Letos v červenci se v našich kinech objeví snad největší nálož té méně hlasité zámořské tvorby. Letní sucho a stále vzdálená oscarová sezóna k tomu přímo vybízejí. Od 11. června proto uvidíme nostalgickou komedii Devadesátky, v nichž Jonah Hill, jeden z nejpopulárnějších hollywoodských tlouštíků, vzpomíná na své vyrůstání právě v této dekádě. A to poprvé z režijní stoličky - budeme tak hodně zvědavi, jak se mu atmosféru skejtů a pouličního rapu podařilo vystihnout.

Ve stejném termínu budeme moci sledovat, jak si pákistánský komik Kumail Nanjiani, který předloni zaujal v komedii Pěkně blbě, povede jako smolný řidič Uberu. Do auta mu totiž nasedne hrubiánský policajt Dave Bautista (Drax ze Strážců Galaxie) a společně předvedou takovou komediálnější variantu na Collateral. Nanjianiho prořízlá pusa a Bautistovo fyzické herectví by mohly být dostatečně zábavné ingredience, aby tahle Spolujízda pobavila.

Spolujízda - trailer | Video: Youtube.com

Výkonově nevyrovnaný režisér Jonathan Levine má na kontě slušné komediální kousky jako Bláznovství či 50/50, před dvěma lety ale Dámskou jízdou příliš nezaujal. Nyní se opět pouští na pole romantických komedií a jeho Srážka s láskou podle prvních reakcí vypadá velmi sympaticky. Nepravděpodobná milostná linka mezi huličským vtipálkem Sethem Rogenem a uhlazenou kráskou Charlize Theron by mohla fungovat nečekaně dobře. Už první červencový čtvrtek.

A na začátku měsíce se objeví i očekávaný a už teď kontroverzní zombie alegorie (!) slavného Jima Jarmusche. Mrtví neumírají si z Cannes odvezli velmi rozporuplné reakce a rozhodně se nejedná o film pro každého. Pokud si však dokážete vychutnat pomalou poetiku Jarmuschových starších filmů a nebojíte se rozbití žánrových stereotypů týkajících se zombie hororů, mohla by vám tahle hvězdně obsazená podivnost sednout.

Mrtví neumírají - trailer | Video: Youtube.com

Strach bude i v horku

Příznivce hororů čeká především návrat slavné panenky Chucky. Zprofanovaná série Dětská hra, která před třiceti lety platila za dobrý horor, jenže se dočkala spousty trapných pokračování, se tentokrát pokusí o konečně správně děsivé zpracování. Doufejme, že tím dobrým způsobem - což budeme moci zjistit od 25. července.

O dva týdny dříve ale uvidíme Kořist, což je nový horor francouzského žánrového řemeslníka Alexandra Ajy. Aja na sebe upozornil remakem klasiky Hory mají oči, na kontě ale má i funkční béčko Piraňa 3D - a do vody se vrací i se svou novinkou, v níž budou lidští nešťastníci muset bojovat s přemnoženými aligátory. Jistě, další zjevné béčko, ale pořád může být celkem zábavné.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější