BLACK MIRROR SEASON 5 Official Trailer

Červnové novinky na Netflixu a HBO GO: Technofobní vize i oprášení klasik

Po originálních hitech minulých měsíců je start léta ve znamení osvědčených pokračování, na které jsme se ale nějakou dobu těšili. Vyrazíte znovu do hororového městečka, pustíte si obavy z budoucnosti nebo soupeření silných žen?

Zase si budeme lhát

Obvykle se tu snažíme o x-tých sériích osvědčených seriálů moc nepsat a raději upozorňovat na novinky, které se k vám nemusí jen tak dostat. Jenže letní sucho si vybírá svou daň, a i HBO muselo trochu zvolnit. Aby také ne, vždyť poslední skoro čtvrt roku jsme byli všichni nalepení u televizí a monitorů kvůli Hře o trůny a následně Černobylu. Jako největší událost červnové nabídky HBO GO se proto jeví druhá řada Sedmilhářek. Ta první si totiž předloni získala obrovské množství fanoušků a herecký ansámbl byl pořádně vidět i při předávání Zlatých glóbů a cen Emmy. Nabitou sestavu čítající Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Lauru Dern a Shailene Woodley doplnila i Meryl Streep a není důvod očekávat cokoli jiného než další seriálový hit. Takže pokud jste do téhle minisérie zatím nepronikli, teď máte skvělou příležitost.

Sedmilhářky 2. řada (oficiální trailer) | Video: Youtube.com

Další nálož technofobních vizí

A ještě jednu novodobou klasiku nemůžeme opomenout. Black Mirror se vrátilo na Netflix s novou trojicí epizod. Po interaktivní ochutnávce Bandersnatch na přelomu roku tak dostáváme plnohodnotnou sérii, která opět přináší omezenější množství příběhů. Podařilo se zlákat i pár hereckých hvězd, a tak se svých chvilek slávy dočkají třeba Anthony Mackie (z Avengers) nebo kontroverzní zpěvačka Miley Cyrus. Tvůrce a scenárista Charlie Booker se tentokrát držel více při zemi a nepouštěl se do rozmáchlých dystopických vizí, namísto toho se dívá na naši každodenní přítomnost a sleduje, nakolik nás mobily nebo videohry mohou negativně ovlivnit. Tenhle seriál prostě stojí za pozornost.

Black Mirror - 5. série (oficiální trailer) | Video: Youtube.com

A zatímco Černé zrcadlo už vidět můžete, na další seriálový hit je potřeba si ještě dobré dva týdny počkat. Třetí řada veleoblíbeného retro hororu Stranger Things se na Netflixu objeví 4. července. Těžko říct, s čím vším se po dvouleté odmlce vytasí nová osmička dílů, tvůrci však slibují kombinaci dobrodružných prvků z první série i hororové atmosféry z té druhé.

Rýpání se v duši mladých

Právě v těchto dnech má na HBO GO premiéru Euforie, teen drama s populární herečkou a zpěvačkou Zendayou. Ta nyní může konečně prorazit a jsme zvědaví, jestli právě tahle citlivost o středoškolácích padne na úrodnou půdu. Nutno však uznat, že ukázky prvoplánově a tupě nevypadají, a tak by se současná generace Z mohla dočkat vystižení, které smysluplně popíše životní zmatenost mezi sociálními sítěmi, závislostmi, školou, dětskými traumaty a dalšími starostmi spojenými s dospíváním. Velký otazník, ale také velká zvědavost!

Euforie - oficiální trailer | Video: Youtube.com

Oprášení klasik

A jelikož tedy čelíme menšímu letnímu suchu, mrkneme se i na některé starší kousky, které se nově na streamovacích službách objevily. Na HBO GO určitě stojí za připomenutí Zlý časy v El Royale, velmi výrazný loňský bizárek, který kiny bohužel jen prošuměl. Co rozhodně neprošumělo, je melodrama Zrodila se hvězda, které bylo hodně slyšet i na předávání Oscarů, a teď se můžete pokochat chemií mezi Lady Gaga a Bradley Cooperem i doma. Fanoušky poctivé řezničiny potěší i staré díly série Halloween z 80. let, a pokud před fyzickou bolestí dáváte přednost té psychické, zkuste životopisné drama o nesnesitelném géniovi Stevu Jobsovi.

Netflix zase láká na první dva díly chválené batmanovské trilogie. Batman začíná a Temný rytíř stále patří mezi nejlepší snímky 21. století a vyplatí se je připomenout. Což platí i pro gangsterskou klasiku Guye Ritchieho Podfu(c)k, která i po dvou dekádách patří mezi nejsvižnější a nejvtipnější drsňárny tohoto typu. A nezapomeňme ani na Rivaly, špičkové sportovní drama o formulovém soupeření mezi Jamesem Huntem a nedávno zesnulým Niki Laudou. Tady si prostě vybrat musíte.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější