Captain Marvel

Kinovýhled na březen: Marvel, vítěz Oscarů, horor i Češi

Končící zima láká do kin na jeden významný komiks a několik zámořských dramat. Přestože v březnu nebude nabídka v kinech kdovíjak široká, kvalita tam naštěstí je.

Popcorn ze zámoří

Ještě než se dočkáme možná největší komiksové události všech dob v podobě čtvrtých Avengers, dostaneme už tento čtvrtek kontroverzní předehru. Captain Marvel je odpovědí stejnojmenné komiksového impéria na úspěch Wonder Woman z konkurenční stáje DC a všechny ingredience nasvědčují, že ani tentokrát si osvědčená značka nenechá utéct potenciál v podobě mnoha set milionových zisků. Populární Brie Larson se jako silná ženská hrdinka představí v příběhu z 90. let, tedy dlouho před událostmi posledních Avengers. Tady se popcornem šetřit nebude.

Captain Marvel - trailer | Video: Youtube.com

Uměřenější, přesto všeobecně přístupnou zábavu nabízí čerstvý vítěz oscarového klání. Zelená kniha od Petera Farrellyho, který dosud stál spíše za přisprostlými komediemi (Blbý a blbější, Něco na té Mary je), opět tematizuje rasismus, jak to mají zámořští akademici rádi. Stojí na výborných výkonech Vigga Mortensena a Mahershaly Aliho (oceněného i Oscarem) a každého zahřeje u srdíčka humanistickým poselstvím i kvalitním filmařským řemeslem. Navíc stojícím na skutečných základech; no co chtít víc?

Zelená kniha - The real story of the Green Book | Video: Youtube.com

Nenápadná kvalita

Tím ale s Amerikou nekončíme. Ještě dva mnohem méně okázalé kousky totiž budou stát za naši pozornost (a návštěvu kina). Třetí březnový čtvrtek budeme moci vyrazit na další seniorské dobrodružství nestárnoucího Clinta Eastwooda. Drsný Clint se i ve svých 88 letech (!) představuje před kamerou i za ní (!!!). Tentokrát si střihnul roli řidiče, který na stará kolena začne pašovat drogy a do toho si musí vyřešit svou minulost. Tady se bude spoléhat na stále dechberoucí Clintovo charisma a pomalý příběh o vyrovnávání se s vlastním životem. Těšme se na Pašeráka.

A o týden později se objeví další velmi očekávané dílo. Po veleúspěchu nezvyklého hororu Uteč se totiž vrací Jordan Peele s dalším žánrovým mixem, v němž se bude řešit černošská tematika. Ale zdaleka nejen ta - vždyť příběh o dvojnících jedné rodiny na výletě nabízí opravdu mnoho děsivých zákoutí, kam se snad ani podívat nechceme. Vtahující ukázka k filmu My ale ukazuje, že Peele nás zase jednou pořádně vyděsí.

My - trailer | Video: Youtube.com

Češi zaujmou

Tuzemské tvorbě povládne koprodukční Skleněný pokoj, lákající na zajímavé zahraniční obsazení. Evropskou kvalitu v podání Carice van Houten (čarodějka Melisandre ze Hry o trůny), Claese Banga (hlavní hrdina úspěšného předloňského Čtverce) a Alexandry Borbély (oceněná hvězda O těle a duši) doplní Karel Roden a další tuzemská jména. Historické melodrama navíc režíruje Julius Ševčík, který stál i za chváleným Masarykem, takže se snad těšit můžeme.

Skleněný pokoj - trailer | Video: Youtube.com

Na méně náročnou notu bude hrát romantická komedie LOVEní zkušeného řemeslníka Karla Janáka (Snowboarďáci, Rafťáci). Přesným opakem bude prvotina Hany Třeštíkové, dcery ceněné dokumentaristky Heleny, která naváže na matčino tradiční téma Manželských etud. Posune Nová generace tento subžánr někam dál?

Manželských etudy: Nová generace - trailer | Video: Youtube.com

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější