Tenkrát v Hollywoodu

Kinovýhled na srpen: Rychlý a zběsilý Tarantino bojuje s kvantitou

Horka sice táhnou k vodě, ale v letošním srpnu se urodí hned několik kvalitních filmových kousků, které byste neměli minout.

Okurky dostávají zcela nový rozměr. Pouhých 14 filmů se objeví v srpnové nabídce kin - jako by nás distributoři snad chtěli hnát na festivaly nebo co! No ale kvantita (tentokrát) není všechno, jelikož mezi filmy nechybí několik neopomenutelných kousků, o kterých se bude koncem roku jistojistě mluvit. Které to jsou?

Návrat mistra

Po třech a půl letech dostaneme novou nadílku od možná nejobdivovanějšího režiséra posledních dvou dekád. Quentin Tarantino servíruje svůj devátý film a vybral si záběr vskutku rozmáchlý. Jak napovídá název Tenkrát v Hollywoodu, Tarantino komentuje dobu svého dětství, tedy konec 60. let v americké továrně na sny. Leonardo DiCaprio jako oblíbený herec a Brad Pitt v roli jeho kaskadéra budou provázet nezbytným panoptikem obskurních postaviček, kterými tahle bláznivá doba nešetřila. Hvězdné herecké obsazení (včetně Margot Robbie, Kurta Russella, Ala Pacina a mnoha, mnoha dalších) se tradičně doplní s vytříbeným Tarantinovým stylem a ať bude výsledek skvělý, nebo jen dobrý, tohle prostě potřebujete vidět. V polovině měsíce v kinech!

Tenkrát v Hollywoodu - trailer | Video: Youtube.com

Rychlá a zběsilá dvojka

No a kdo namísto narážek na šedesátkovou popkulturu raději pozobe trochu popcornu, bude uspokojen už první srpnový den. V režii zručného Davida Leitche (první John Wick, druhý Deadpool) si vlastní akční odbočku dopřály dvě aktuálně nejzajímavější figury ze série Rychle a zběsile. Dwayne "The Rock" Johnson a Jason Statham se ve dvou posledních dílech přepálených akcí škorpili takovým způsobem, až si vydupali samostatný film s trochu krkolomným názvem Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw. Holt Vin Diesel, s nímž je mateřská série neodmyslitelně spojena, už netáhne tak jako dřív, takže spolupráce Stathama a Johnsona v boji s ďábelským Idrisem Elbou vypadá zatím velice dobře a živelně. V ukázkách, které popírají přehršel fyzikálních zákonů, je zábavy víc než dost, takže věřme, že se milovníci akce nebudou nudit ani při skoro dvou a čtvrt hodinách v kině.

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw - trailer | Video: Youtube.com

Dva animáky…

Druhý díl Angry Birds ve filmu bude opět stavět na přece jen značně utuchající slávě herní série. Jednička nakonec tak otřesná (jak by člověk čekal) nebyla, takže možná bude koukatelná i dvojka. Ovšem pokud chcete vyrazit s caparty, je to jasná volba, neboť kinetické boje ptáků a prasat nabízejí dostatek audiovizuálního vyžití. Od 29. srpna se přesvědčíte sami.

O tři týdny dřív však přijde přece jen zásadnější dílo - čtvrté pokračování Toy Story: Příběhu hraček láká na vycizelovaný příběh, špičkovou pixarovskou animaci i návrat starých známých. Ani jeden z předchozích Příběhů hraček nešlápl vedle, a tak není důvod nevěřit i tomu nejnovějšímu. Opět se vrátí Buzz Rakeťák a kovboj Woody, dabovaní Tomem Hanksem a Timem Allenem, takže fanoušci (což jsme asi všichni) mohou být v klidu. Co budou hrdinové snad nejkvalitnější animované série vyvádět tentokrát?

Toy story 4: Příběh hraček - trailer | Video: Youtube.com

…dva domácí zástupci…

Koncem srpna uvidíme komedii Petra Kolečka, který je momentálně hodně v kurzu. Za Masaryka si odnesl Českého lva, ale miláčkem fanoušků se stal hlavně díky spolupráci s Janem Prušinovským na Okresním přeboru a nejnověji Mostu! Teď zkusí štěstí sám -  svůj příběh z atraktivního prostředí plážového volejbalu Přes prsty i zrežíroval. Obsazení láká na Vojtu Dyka, Jiřího Langmajera či Petru Hřebíčkovou, takže věřme, že se tahle nenáročná letní oddychovka povede.

Přes prsty - trailer | Video: Youtube.com

Větší neznámou je pohádka Hodinářův učeň od Jitky Rudolfové, autorky Rozkoše či Zoufalců. Zástup oblíbených herců však není jedinou předností tohoto příběhu o dospíváním a sudbách; můžeme totiž očekávat, že si Rudolfová neodpustila několik pomrknutí na dospělého diváka, který se tak pobaví nejen příjemnou atmosférou a množství neotřelých nápadů. Dobrou filmovou pohádku bychom si dali rádi!

…a dva nenápadné hity

Ari Aster loni zaujal nápaditým hororem Děsivé dědictví, který patřil rozhodně k tomu zábavnějšímu, co se v rámci žánru poslední roky urodilo. Od začátku srpna bude čeřit vody se Slunovratem, jenž si zatím vysloužil množství pochvalných recenzí ze zahraničí. Staví na nezvyklém vizuálu skandinávského bílého dne a neohranosti pohanských kultů a rituálů. Co vše může pár mladých Američanů potkat? Budeme se bát a bude se nám to líbit.

Napjati budeme i při sledování Anny, nového akčňáku z dílny Luca Bessona. Jeho tvorba je dost nevyrovnaná, a tak těžko říct, jestli další příběh o mladé svůdnici, jež se ocitne v hodně nebezpečném světě, zabaví, či zklame. Před pár lety to s Lucy moc nevyšlo, ale Brutální Nikitu či Leona si pamatujeme (a obdivujeme) všichni. Ukázky však vypadají velmi slušně a lákají na špičkovou akci - a když nebude příběh zas tak zásadně pokulhávat, může být tahle francouzská alternativa amerických drsňáren hodně fajn.

Anna - trailer | Video: Youtube.com

Tak vidíte, nakonec to na slabý měsíc vůbec nevypadá! Zajímavých titulů bude víc než dost…

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější