what's my name muhammad ali

Květnové novinky na Netflixu a HBO GO: Jaderná katastrofa i box ve velkém stylu

Nejen čas lásky a práce, nýbrž i televizní pohody – takový už je květen. Na co se vyplatí podívat, když se vám zrovna nebude chtít ven?

Jaderná katastrofa v atraktivním hávu

Hra o trůny se pomalu chýlí k nevyhnutelnému závěru, a tak je potřeba táhnout tu káru dál. HBO se snaží popularity fantasy seriálu trochu využít a těm, kteří si službu HBO GO speciálně kvůli tomuhle dílu předplatili, nabídnout i něco zcela jiného. Tím je pětidílné drama s všeříkajícím názvem Černobyl. První epizoda této historické rekonstrukce zatím bez přehánění uchvátila, a tak musíme upozornit, že tohle byste minout neměli. Kvalitnímu obsazení vládnou ušlechtilé tváře Stellana Skarsgårda, Emily Watson a Jareda Harrise, nebezpečnou hru v upadajícím Sovětském svazu však bude hrát mnohem více postav. Dočkáme se neotřelé kombinace výborného dramatu a poctivé rekonstrukce tehdejších událostí z řady rozličných pohledů. Aneb výborný způsob, jak seznámit současnou mladou generaci s děsivou historií, již její rodiče zažili.

Video: Youtube.com

Hit střídá hit

Ještě jednu, nejspíš už opravdu poslední zmínku o Hře o trůny si nemůžeme odpustit. Týden po odvysílání posledního dílu se fanoušci budou moci s hrdiny rozloučit v dokumentu HBO The Last Watch, který zmapuje snahu tvůrců při přípravě poslední série. Ta sice schytává spoustu kritiky, avšak stejně se ni samozřejmě všichni díváme. Takže pokud ještě nemáte Jona, Daenerys a draků plné zuby, tenhle dokument loučení s oblíbenými charaktery zpříjemní.

Do konce května tedy budeme myšlenkami stále v Západozemí, ale 5. června se zase přesuneme do současnosti. Na Netflixu se totiž objeví pátá série populárního seriálu Černé zrcadlo (Black Mirror). Už potřetí se tohoto znepokojivého hitu ujala produkce Netflixu a věřme, že si hlavní tvůrce seriálu Charlie Booker ještě nevystřílel všechna esa. Nová řada láká na Miley Cyrus či Anthony Mackieho z Avengers a samozřejmě především děsivé vize z blízké budoucnosti ve třech epizodách.

Black Mirror: Season 5 - oficiální trailer | Video: Youtube.com

Box ve velkém stylu

Antoine Fuqua je hollywoodským řemeslníkem, který má za sebou vcelku povedené kousky jako Equalizer nebo Training Day. Před čtyřmi roky nabídl další hereckou proměnu Jakea Gyllenhaala v boxerském dramatu Bojovník a téma drsných borců v ringu ho zjevně chytlo. Teď totiž pro HBO připravil dvoudílný portrét nejslavnější boxerské ikony. Ve filmu Jak se jmenuji: Muhammad Ali se objevují i dosud nepoužité archivní záznamy a na ploše necelých tří hodin se tak dočkáme stylizovaného, velmi zajímavého pohledu na tuto osobnost, jejíž význam dalece přesáhl hranice boxerského ringu.

Jak se jmenuji: Muhammad Ali - oficiální trailer | Video: Youtube.com

Věčné klasiky

Fandy oldschoolové zábavy tento měsíc HBO GO potěší i několika notně zaprášenými klasikami, které ale dokáží pobavit i po letech. Dvojice filmů Barbar Conan a Ničitel Conan ze začátku osmdesátek ukazuje božského Arnolda Schwarzeneggera ve vrcholné fyzické formě i s minimem herecké mimiky; jedná se o úsměvnou, avšak stále místy napínavou vzpomínku na doby, kdy dobrodružnému filmu stačil osvalený klaďas v hlavní roli. Arachnofobie z roku 1990 zase patří mezi klasiku béčkových hororů, která svého času nejedno dítko přivedla k notně negativnímu vztahu k pavoukům (vyzkoušeno autorem).

Z netflixovské nabídky osvědčených kousků vyčnívá stále nepřekonaná sci-fi trilogie Matrix, která uvedla kinematografii do 21. století. Propracovaná dobovka Gosford Park potěší nadšence do dialogů a staré Anglie, Strach a hnus v Las Vegas zase připomene geniální mysl Terryho Gilliama. A na závěr ještě mrkněte na Zjizvenou tvář, jednu z nejzásadnějších klasik gangsterského žánru s démonickým Al Pacinem ve vrcholné formě.

Prostě květnová zábava, jak má být!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější