The Order - Official Trailer

Netflix a HBO GO: Březnové novinky mezi streamovacími službami

I v březnu nás streamovací služby zásobují seriálovými a filmovými novinkami, takže se podívejte na přehled těch, které byste neměli minout!
Game of Thrones - trailer 8. řada
life
#GoT - První oficiální trailer: Připravte se na poslední bitvu mezi životem a smrtí!
6. 3. 2019
3 minuty traileru

Už za měsíc! Ano, víme, že tohle vás zajímá nejvíc. Šestidílné zakončení už bezesporu kultovní Hry o trůny uvidíme už od 14. dubna a spolehněte se, že se tu o něm za měsíc rozepíšeme mnohem víc. Je ale příjemné, že do té doby se HBO nerozhodlo jen přešlapovat na místě a vytasilo se s poměrně kontroverzním dílem, o kterém se teď dost mluví.

Leaving Neverland obsahuje ve dvou dílech téměř čtyři hodiny zpovědí lidí, které Michael Jackson podle všeho v dětství zneužíval. Jistě, komentáře na tohle téma probíhaly už během 90. let, po letech se však spoustě obětí konečně dostává zadostiučinění. Pro spoustu fanoušků krále popu se bude jednat o zbytečné plivání na odkaz nešťastného člověka, avšak v současné atmosféře kolem #MeToo a chystaného procesu s Harvey Weinsteinem může takto subjektivní dokument pomoci k pochopení podivného chování leckterých obětí.

Leaving Neverland (2019) - Official Trailer | Video: Youtube.com

Urputné boje i originální tvorba

Zato Netflix bojuje na trochu jiné půdě. I přes nelibost fanoušků ukončil populární seriály The Punisher a Jessica Jones, namísto toho válčí se Stevenem Spielbergem a dalšími staromilci ohledně toho, zdali mají filmy s televizní premiérou soutěžit v oscarových kláních. Našince navíc potěší i konečně rychlejší tempo v přidávání českých titulků - jen během posledních dvou měsíců nechal Netflix otitulkovat třetinu toho, co stihl v předchozích více než dvou letech!

Úspěšný herec Chiwetel Ejiofor si poprvé vyzkoušel i režijní stoličku, když zfilmoval vlastní scénář The Boy Who Harnessed the Wind. Pojednává o mladém chlapci, kterému se podaří zkrotit vítr a zabránit hladomoru ve vesnici; to vše podle skutečného příběhu z Afriky. Dobře podaný doják, kterým Netflix zase jednou dává najevo, že chce uspokojit i náročnější diváky. Mrkněte i na TED talk od samotného hrdiny:

William Kamkwamba: 'How I Harnessed the Wind' (TED Talks, 2009) | Video: Youtube.com

Humorné jednohubky

Komediální fantasy Nebe s.r.o. láká na Daniela Radcliffa v hlavní roli anděla, který se snaží zabránit zničení Země tím, že přesvědčí dva pozemšťany, aby se do sebe zamilovali. Sedmero krátkých dílů příjemně zabaví, a kdyby nic jiného - jak často se vám poštěstí vidět legendárního Steva Buscemiho v roli znuděného Boha?

Miracle Workers - promo video | Video: Youtube.com

Druhou legrací s notně nahořklým odstínem je After Life, šestidílná exhibice komika Rickyho Gervaise. Tu najdete na Netflixu a v půlhodinových dílech Gervais předvádí nejen svůj typicky drsný, až ofenzivní humor, ale i křehčí, depresivnější část. Hraje totiž novináře, který po smrti manželky nachází radost jen v urážení druhých. Neprvoplánová podívaná, jež pod hrubým zevnějškem skrývá velmi citlivé nitro.

British comedy hero Ricky Gervais about After Life | Video: Youtube.com

Bojte se!

Příznivci hororů mohou zbystřit u fantasy novinky The Order. V celkem deseti dílech se bude jeden teenager snažit zase jednou zachránit svět. Ocitne se totiž uprostřed dost zásadního sporu mezi vlkodlaky a čaroději. Šílenot, že? Příjemná kombinace fantasy námětu a hororového provedení by však měla zaručit, že pár nenáročně strávených večerů ve společnosti netflixovské novinky můžete strávit.

The Order: Season 1 - Official Trailer | Video: Youtube.com

A na jaké hitovky se v televizi plánujte dívat vy?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější