Velvet Buzzsaw - Official Trailer

Netflix a HBO GO: Únorové novinky mezi streamovacími službami

Podruhé přinášíme souhrn toho, co se v těchto týdnech děje v našich chytrých televizích. Streamovací služby totiž stále chrlí další kousky, které stojí za pozornost.
Terapie III - trailer
life
Netflix a HBO Go: Nejčerstvější novinky v programech streamovacích služeb
25. 1. 2019
3 minuty seriálových novinek

Začátkem února Netflix zveřejnil finanční výsledky za rok 2018, na čemž je pro nás zajímavé především jedno nečekané zjištění - za svého aktuálně největšího konkurenta neoznačil HBO GO, nýbrž hru Fortnite, jejíž popularita roste napříč všemi platformami. Volně dostupná (a soudě dle některých výzkumů i značně návyková) pařbička totiž baví hráče i diváky na celém světě a lidé tudíž méně čučí na Netflix. 

Filmové podivnosti

Největším tahákem Netflixu v únoru je film Velvet Buzzsaw, v němž se opět spojila osvědčená dvojice Dan Gilroy a Jake Gyllenhaal. První stojí za scénářem a režií, druhý si zase jednou připisuje výraznou exhibici před kamerou. Společně už úspěšně představili temný thriller Slídil z roku 2014, nyní se pokusili o satirický pohled na sféru současného umění. První ohlasy stoprocentně nadšené nejsou, ale rozhodně se jedná o jeden z nejvýraznějších kousků, které v televizi tento měsíc uvidíte.

Velvet Buzzsaw - oficiální trailer

Z podobného ranku je spolupráce Guse Van Santa (Dobrý Will Hunting, Milk) a famózního hereckého chameleona Joaquina Phoenixe (Walk the Line, Gladiátor) v neotřelém životopise s názvem Don't Worry, He Won't Get Far on Foot. Ovšem jen pro vyvolené, kteří vlastní službu Amazon Prime - ostatní to tak snadné mít nebudou. Vzhledem k Phoenixově herectví ale příběh o podivném umělci za vidění stojí.

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot - oficiální trailer

Napětí nechybí

Na HBO GO se rozjíždí šestidílná kriminální minisérie Já jsem noc, sledující osudy mladé dospívající dívky. Za režií stojí mimo jiné Patty Jenkins, zatím nejvíce proslavená emancipační komiksovkou Wonder Woman, a tak lze očekávat, že slavný hollywoodský gynekolog v podání Chrise Pinea z tohoto případu moc dobře nevyjde.

Já jsem noc

Nekorektní humor?

Komik Kevin Hart, který byl nedávno kvůli kontroverzním tweetům vypoklonkován z moderování Oscarů, na Netflixu představil svou show s všeříkajícím názvem Kevin Hart's Guide to Black History. Osobitý provokatér vás provede dějinami černošského lidu a podle zámořských ohlasů přináší povedený mix vzdělání a zábavy. Uvidíme, zdali stejného názoru budou i tuzemští diváci.

Kevin Hart's Guide to Black History - oficiální trailer

Problémy doby stručně

Pokud se v rámci Netflixu chcete spíše trochu vzdělávat, mrkněte na seriál Explained či loňský film The American Meme.

První dílo se ve dvacítce čtvrthodinových epizod pokouší naťuknout problémy dnešní doby či vyvrátit zaběhlé mýty. Témata pokrývají rozpětí od ženského orgasmu přes politickou korektnost až k historii interpunkce. Každý díl navíc vypráví jiný hlas známých herců či hudebníků; prostě ideální úvod do tématu!

Explained - oficiální trailer

The American Meme si vysloužil nadšené ohlasy zámořských kritiků, ale i našinec se dozví mnohé. Jádrem filmu je osamělost pseudocelebrit, které jsou nuceny postovat stále zábavnější příspěvky na sociální sítě. Že je to naprostá šílenost? Samozřejmě že ano, ale také trefný odraz současné doby. Znepokojivá podívaná.

The American Meme - oficiální trailer

A než se za pár týdnů podíváme na další novinky, se kterými se dá nádherně prokrastinovat, napište nám - na co si děláte zálusk vy?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější