Mezi Bloky

Pár důvodu, proč jít na Mezi Bloky. I důvody, proč tam nejít

Když vám někdo řekne, že existuje něco jako Mezi Bloky, tak asi ani nevíte, o co se jedná. Přiblížení, že jde o festival, může být dost zavádějící, ale aspoň už máte představu. Bohužel festivaly často nejsou pro mnoho lidí příjemné akce - představa třech dnů na jednom místě, kde nemáte svojí měkkou postel, sprchu, pořádný záchod a jídlo, doplněná o davy opilých, není úplně příjemná. Ale na festivalech dá najít mnoho pozitivního! Co zkusit dát pár těch pozitivních věcí dohromady?

Festival na jeden den

Že žijeme v hektické době, kde nikdo na nic nemá čas - říkají všichni. Ale tohle není o času, je to o chuti. Kdo by šel na třídenní festival, kde se mu líbí každý den jen jedna kapela a ostatní se nedají poslouchat nebo nás nutí zvažovat, jestli máme hluché litovat nebo jim závidět.

To na Mezi Bloky nehrozí. Začátek v 15:00, konec open airu ve 22:00. Pro noční živly i afterparty. Lepší, co?

Soutěže

Existuje něco lepšího než výhra nějaké ceny ze soutěže, za kterou jste ani nemuseli platit? Když nepočítáme jídlo zdarma (to bohužel není), které soutěžím konkuruje, tak není. Co můžete vyhrát vám ještě neřekneme, ale už teď můžeme říct, že každá výhra potěší.

Holčičí koutek

Mezi pohlavími obvykle rozdíly na festivalu nedělají, ale jsou chvíle, kdy se musí o drahé polovičky pečovat a dopřát jim to nejlepší. Čekat hodinu před pódiem kvůli první řadě na oblíbeného zpěváka je dost náročná věc, a to psychicky i fyzicky. Proto mají na Mezi Bloky místo na odpočinek, kde si holky můžou vytvořit věneček nebo říct holčičí věci, které kluky nezajímají. Aby se pánové necítili omezeni, tak mají i normální chill out zónu, kam ale holky můžou.

Praha

Řekneme si to upřímně - tohle město není vždy zrovna výhra. Ale když už tu musíme být, tak co si to aspoň užít? Za maximálně 45 minut se do areálu kolejí Podolí dostat dá a stejně rychle se dá i vrátit. Nemusí se shánět odvoz, nepotřebuješ stan a nečeká tě žádná divočina v přírodě. Prostě není co ztratit.

Foto: Štěpán Bergl

Ať už se festival Mezi Bloky snaží jakkoliv, tak pořád má chyby. Jelikož se za ně nestydí, tak je zmíní taky:

Studenti

Představte si skupinku studentů, která v životě ještě nic nedokázala, ale už se snaží organizovat festival. Je to trošku děsivé, a když se k tomu ještě přidá touha udělat tu nejlepší studentskou akci, nulová výplata a spousta vypitých flašek, tak to nemůže dopadnout dobře. Nebo může?

2 stage

Proč by proboha někdo dělal dvě stage. Kdo chce tancovat, může stát u jedné a ve zbytku areálu může být klid. A když už teda dvě jsou, tak jak se mám rozhodnout mezi současně hrajícími kapelami. Takže prostě proč?

ČVUT

Jako by nestačilo, že Mezi Bloky pořádají lidi z ČVUT. Oni mají dokonce i kamarády, které můžou pozvat. Můžeme pouze doufat, že tichá voda opravdu břehy mele a nevznikne nový knižní klub, nebo festival aspoň navštíví studenti i z dalších vysokých škol.

Vstupné

Nejhorší zjištění na konec. Celý rok poctivě chodíme do práce, snažíme se k tomu zvládat školu, a potom své těžce vydělané peníze ani nemůžu použít na koupi lístku. Vrchol. Proč prostě organizátoři neudělali klasický festival, kde se vybírá vstupné a jezdí tam samé skvělé známé kapely? Asi to srdíčko dělá divy nebo se někde stala chyba. Teď jde o to, na které straně ta chyba ale je.

Mezi Bloky

Festival Mezi Bloky 2018 se uskuteční 16. května v areálu kolejí ČVUT Podolí.

PROGRAM:
První stage
15:00 NĚCO CHYBÍ
16:30 SIBERIAN SUN /UA/
18:00 VĚC MAKROPULOS
19:30 JANANAS
21:00 HENTAI CORPORATION

Druhá stage
19:00 OPAK DISSU LABEL
20:15 MC GEY

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější